Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Amandelstenen. Behandeling, oorzaken en tips.

Amandelstenen

Amandelstenen zijn kleine witte bolletjes die ontstaan in het ruige terrein van je amandelen. De oneven structuur zorgt voor gaatjes en groeven waarin allerlei afvalstoffen verstrikt kunnen raken. Als het lang genoeg verstopt zit dan verharden ze en kan je het idee hebben dat er iets in je keel zit, dat je niet kunt wegslikken. Voorbeelden van afvalstoffen die kunnen belanden in de amandelen zijn tongbacteriën, slijm vanuit de neus, bloedcellen, wangslijmvlies, etensresten en tandplak. Deze dodelijke combinatie voegt samen en transformeert met behulp van calcium en speeksel tot een steentje. Amandelstenen kunnen je een slechte adem bezorgen en een vieze smaak in de mond.

 

Opbouw van de amandelen

Onze amandelen zijn oorspronkelijk bedoeld om ons afweersysteem te helpen. De fissuren en de crypten in de amandelen, vangen virussen en bacteriën op, zodat ze niet ons lichaam binnendringen. Ze zijn groot genoeg om ze goed te kunnen zien als je in de spiegel kijkt. De meeste amandelen bevatten ongeveer 15 groeven (crypten) die onderverdeeld zijn in 4 grotere compartimenten. Helaas zijn het bij veel mensen valkuilen geworden voor bacteriën, waarvan je flink onzeker kan worden.

 

Verschillende oorzaken amandelstenen

Een droge mond draagt aanzienlijk bij aan de vorming van amandelstenen. Een onbehandelde droge mond resulteert daarnaast ook in een excessieve groei van anäerobe bacteriën, die verantwoordelijk zijn voor tandbederf, slechte ademgeur en tandvleesinfecties. Deze bacteriën zijn op hun best, wanneer de mond droog is. Ze strijken met name neer op plekjes in de mond waar speeksel slecht bij kan komen. Dat zijn de gebieden in de neusholte, tussen de tanden, tussen je tandvlees, keelamandelen, maar bovenal op je tong. Achter op je tong bevindt zich een korrelige structuur, waar bacteriën zich graag nestelen. Vanaf je tong stoten ze niet alleen stinkende gassen uit, ze hebben ook een aanzienlijk aandeel in de aanmaak van tonsilstones. Deze gassen kun je overigens zelf meten met een ademtester.

 

Amandelstenen behandeling

Een amandelstenen behandeling in het ziekenhuis bestaat uit het in zijn geheel wegpellen van de amandelen of eventueel weglaseren. Deze laatste methode is vooral in Amerika populair. Deze ingreep is zeer effectief maar wordt door de meeste patiënten als zeer onprettig ervaren. Kies je ervoor om andere behandelmethodes te hanteren, dan is het zaak een omgeving te realiseren in je mond, waarbij er voldoende zuurstof en speeksel wordt aangebracht zodat gramnegatieve anäerobe organismen niet in staat zijn gele stukjes amandelen te bouwen. Wat kun je dan het beste doen?

 

In 8 stappen amandelstenen behandelen

1. Vernietig neusslijm met California Breath Nasal Sinus Drops
2. Vernietig tongplaque met Orabrush en tong-gel
3. Met Tongue Drops van California Breath komen bacteriën op je tong geruime tijd niet terug
4. Zet je speekselklieren aan het werk met Oxyd8 mondspoeling en spray.
5. Neem een monosyringe en spuit de voorzichtig stukjes los met water.
6. Poets na iedere maaltijd je tanden met Oxyd8 tandpasta
7. Minderen met roken, alcohol en koffie drinken
8. Minderen met zuivelproducten en drink liever water dan dranken waarin suikers zitten.