Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Beste Tongschraper? | Top10 goede tongreinigers!

Beste 10 tongschrapers op een rijtje!

beste tongschraper

Top 10 beste tongreinigers?

Wat is de beste tongschraper? Er zijn ongeveer 75 verschillende tongreinigers te verkrijgen in Nederland die lang niet allemaal even goed zijn.

We vermelden daarom alleen de 10 méést effectieve tongschrapers. Welke tongreiniger verwijdert alle bacteriën, zónder daarbij het risico te lopen op een tongbeschadiging of braakneigingen?

 

  • beste tongreiniger1 OraBrush en LiquiGel. Met een straatlengte afstand verslaat Orabrush alle andere tongreinigers in effectiviteit. Niet zomaar heeft OraBrush meer dan 350.000 Facebook likes. Deze tongreiniger heeft zowel ultrazachte borstelhaartjes als een schrapertje ineen, waardoor je niet alleen de oppervlakte van de tong, maar óók de plekjes tussen de tongweefsels kunt schoonmaken. Tegelijkertijd is de OraBrush plat en compact waardoor je niet snel gaat kokhalzen. Bekijk de officiële website van Orabrush Nederland hier.

 

  • dentek tongreiniger2. Dentek Tongreiniger. Dentek heeft weliswaar geen borstelhaartjes dus bereikt het niet alle ruimtes in de weefsels (zoals OraBrush wel doet). Dentek schraapt echter wél comfortabel. Door haar compacte vorm kun je eenvoudig op het achterste stukje van de tong komen zonder braakreflex. Hoewel de Dentek reiniger de effectiviteit van OraBrush niet evenaart, neemt het drie-laags schraapstukje toch veel tongbeslag weg. Bekijk Dentek hier

 

 

  • oxyfresh tongreiniger3. Oolitt Elite. De Oolitt Elite TongCleaner van Oxyfresh heeft een schrapertje met plastic ‘karteltjes’ waardoor ook de plekjes in het slijmvlies worden bereikt.  De gehele mondverzorginsglijn van OxyFresh werkt op basis van ‘actief zuurstof’, een mondvriendelijke en zeer effectieve manier om slechte te adem te bestrijden. Sinds kort verkrijgbaar in Nederland. Bekijk OxyFresh Nederland

 

  • tung brush4. Tungbrush. De Tungbrush is binnenkort in Nederland verkrijgbaar. In Amerika is dit handige borsteltje een veel verkochte schraper. Tungbrush bestaat alleen uit een borsteltje, waarvan de haartjes harder zijn dan die van bijvoorbeeld OraBrush en wordt daarom niet door iedereen als fijn wordt ervaren. Wél kan Tungbrush de aanslag naar de oppervlakte borstelen. Echter zul je dan alsnog een schraper moeten bestellen om de aanslag van achter weg te ‘trekken’. Tungbrush kan samen met een ontsmettende gel worden gebruikt.

 

  • piksters tongreiniger5. Piksters tongreiniger. Picksters wordt niet zomaar vernoemd in onze top 10. Zeker als het gaat om schrapen is hij effectief. Ondanks dat Picksters niet de ruimtes in het slijmvlies bereikt en het schrapertje aan de scherpe kant is, neemt het toch zeker een groot deel van tongaanslag weg. Picksters is te koop op Bol.com

 

  • 6. Scrapy. De Scrapy tongreiniger werkt ongeveer hetzelfde als Piksters alleen lijkt het schraapstukje iets botter te zijn. Wel schraapt het comfortabel door haar kleine vorm, Jammergenoeg heeft Scrapy geen borsteltje voor de ruimtes tussen de weefsels waardoor er een kans bestaat dat niet al het tongbeslag wordt verwijderd.

 

  • 7. Gum tongreiniger. De Gum tongschraper bevat net als OraBrush een schraper én een borsteltje. Deze combinatie zorgt ervoor dat er meer bacteriën worden weggehaald dan wanneer één van deze elementen mist. De haartjes komen overigens overeen met die van de tandenborstel: scherp en hard waardoor dit product voor sommigen een reden is dit niet te gebruiken.

 

  • oxyd8 tongschraper8. Oxyd8 Tongreiniger. De Oxyd8 tongschraper oogt wat goedkoop en eenvoudig maar staat in de top10, omdat het schrapertje ook karteltjes bevat. Daarmee laat Oxyd8 alsnog honderden tongreinigers achter zich. Echter is er voor deze prijs wellicht een betere schraper te vinden, zoals die hierboven staan beschreven. Bekijk Oxyd8 producten hier.

 

  • 9. Lactona tongreiniger. De Lactona tongreiniger is fijn omdat hij klein en compact is en je dus niet snel braakneigingen krijgt. Het schraapstukje is echter zó bot, dat je bij wijze van net zo goed je lepel kunt gebruiken. Deze reinigers zijn per 3 te bestellen op Bol.com, zodat je een flinke korting krijgt.

 

  • tongschrapen met tandenborstel10. Tandenborstel. We vermelden de tandenborstel bewust op de laatste plek. Een tandenborstel is gemaakt voor je tanden en niet voor je tong.3 redenen waarom je een tandenborstel moet vermijden: 1. De haartjes van een tandenborstel zijn veel te hard en kunnen je tong beschadigen. 2. Een tandenborstel bevat geen schraper waardoor je nooit alle plak wegkrijgt. 3. De vorm van een tandenborstel is veel hoger dan een platte schraper, waardoor je direct gaat kokhalzen.

 

Tot slot:
Orabrush is voor ons veruit de allerbeste tongreiniger. Naast het schrapen van de tong kun je ook je tong schoonmaken door gebruik te maken van middelen met actief zuurstof. Actief zuurstof is een natuurlijke manier om bacteriën uit te schakelen. Na het tongschrapen kun je het beste je mond goed spoelen met OxyFresh en je tong voorzien van speciale druppels zoals California Breath Powerdrops.

Lees ook: 

Tong reinigen in 10 stappen