Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Tongschraper werkt niet? | 5 Tips!

Tongschraper werkt niet?

tongschraper werkt nietVeel mensen hebben in meer of mindere mate een stinkende, onsmakelijk ogende witte of gele aanslag op de tong. Deze verwijder je met een goede tongschraper. Een probleem is echter dat veel tongschrapers niet in staat zijn de aanslag volledig te verwijderen. De bovenste laag wordt verwijderd, maar er blijft een witte of gele gloed aanwezig. Bovendien blijft de smaak en adem vies. Wij geven je 5 tips om je tong optimaal te reinigen.

1. Gebruik geen tandenborstel voor de tong

tong reinigingEen tandenborstel is niet gemaakt voor het reinigen van de tong. Tandenborstels verwijderen niet alle bacteriën en kunnen bovendien de tong beschadigen. Daarnaast is de vorm van een tandenborstel dusdanig hoger, dat er snel een gagreflex optreedt. Beter is het om een speciale tongschraper aan te schaffen. Top10 beste tongreinigers

 

 

2. Kies de juiste tongschraper

orabrush romanticDe meeste tongschrapers zijn plat en verwijderen met name de bovenste laag van bacteriën. De tong is echter vrij ruw door de aanwezigheid van papillen. Bacteriën tussen deze papillen worden minder goed verwijderd met de meeste reguliere tongschrapers, met name achterop de tong.

Een goed alternatief is de Orabrush. In tegenstelling tot andere tongschrapers, beschikt de Orabrush over zowel een platte schraper als een borsteltje. De schraper verwijdert de bovenste laag bacteriën, de borstel verwijdert ook bacteriën die (diep) tussen papillen liggen. Met de Orabrush is een stinkende adem verleden tijd. Bekijk Orabrush Hier

 

3. Gebruik mondwater met actief zuurstof

OxyfreshMet een goede tongschraper kan je ook bacteriën verwijderen die ver achterop de tong liggen, tussen diepe papillen. Soms ligt het probleem echter dieper in de mond dan bereikbaar is met een tongschraper. Een goede manier om stinkende bacteriën achterin de mond te doden, is het gebruik van mondwater met actief zuurstof. Actief zuurstof voorkomt dat bacteriën zich vermenigvuldigen. Door te gorgelen met mondwater dat actief zuurstof bevat, pak je de bacteriën effectief aan. Vermijd mondwater op basis van alcohol, omdat dit de mond uitdroogt. Goede producten met actief zuurstof in Nederland vind je in de lijn van OxyFresh.

 

4. Goede tandverzorging

dentekEen goede tandverzorging draagt bij aan een gezonde tong. Zit er veel tandplak tussen en op de tanden, dan is de kans op een witte of gele aanslag op de tong ook groter. Poets daarom tenminste twee keer per dag de tanden en gebruik bovendien tandenstokers en flosdraad om tandplak tussen de tanden te verwijderen. De producten van Dentek zijn zeer vernieuwend op het gebied van floss en ragen.

 

5. Let op je eet- en drinkpatroon

Sommige typen voeding en drinken vergroten de kans op tandbederf en een vieze aanslag op de tong. Onder meer alcohol en koffie leiden relatief snel tot een aanslag op de tong. Ook (sterk) koolzuurhoudende dranken hebben dit effect. Overweeg te minderen met deze producten voor een gezonde tong.

Lees ook: 
Gebruik tongschraper