Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Tongschraper van Kruidvat, HEMA, DA, Etos of apotheek?

Welke Tongschraper: Kruidvat, HEMA, DA, Etos of apotheek?

tongschraper kruidvatWelke tongschraper kun je het beste aanschaffen? Kruidvat, Hema, DA, Etos of apotheek? De tong is een plek die vol zit met bacteriën. Dat is volkomen normaal, maar soms groeien er teveel bacteriën op de tong. Dit is herkenbaar aan een witte of gele aanslag, die vaak met name achterop de tong aanwezig is. Met behulp van een tongschraper kan deze aanslag verwijderd worden. Dat is belangrijk, want de bacteriën op de tong kunnen verschillende negatieve effecten hebben, zoals:

 

  • een slechte adem
  • een vieze smaak in de mond
  • verminderd smaakvermogen
  • grotere kans op tandbederf
  • sneller tandvleesontstekingen

 

Er zijn erg veel tongschrapers op de markt in verschillende vormen en maten. Enkele tongschrapers hebben een boogvormig formaat, maar ook een borsteltje is mogelijk. Wat is nou de beste tongschraper? De belangrijkste eisen op een rijtje:

Belangrijke eigenschappen goede tongschraper

Veel mensen gebruiken hun tandenborstel om de tong te reinigen. Om verschillende redenen is dit geen goed plan, want.

  • de haartjes van de tandenborstel zijn te hard en kunnen de tong beschadigen
  • de bacteriën kunnen via de tandenborstel over de tanden verspreid worden
  • een tandenborstel verwijdert niet alle bacteriën

tongschraper apotheekEen speciaal gemaakte tongschraper is beter. Toch zijn er ook grote verschillen tussen diverse schrapers. Boogvormige tongschrapers zijn in staat om een groot deel van de aanslag te verwijderen. Minder goed verwijdert een boogvormige schraper echter bacteriën achterop de tong, waar de tong ruwer is door grote papillen.

De Scrapy is een tongreiniger die verkocht wordt bij onder meer Etos en HEMA, maar die eigenlijk minder geschikt is vanwege deze boogvorm. Hetzelfde geldt voor de Meridol tongschraper, die weliswaar oppervlakkige bacteriën verwijdert, maar door het gebrek aan haartjes niet in staat is bacteriën te verwijderen die diep tussen de papillen liggen.

 

Beste tongschrapers

tongschraper etosDe beste tongreinigers zijn in staat je aanslag weg te schrapen, maar ook de bacteriën te verwijderen die tussen de ruwe papillen achterop je tong liggen. De oorzaak van een vieze adem bevindt zich achterop je tong. Deze verwijder je alleen door de tong ook tussen de papillen goed te reinigen.

Dit kan met onder andere met JuliBrite of met RyttPro. JuliBrite beschikt over zowel een schraper als borstel, wat de tongschraper uniek maakt ten opzichte van de vele andere merken. Met de schraper haal je het grootste deel van de bacteriën weg, met de haartjes reinig je ook de moeilijk bereikbare plekken op de tong. De haartjes van de JuliBrite reinigen grondig, maar beschadigen tegelijkertijd niet de tong, zoals wel het geval is bij sommige andere tongschrapers en bij tandenborstels.

 

Lees ook:

Je tong schoonmaken 
Tong reinigen tips