Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Hoe tongschraper gebruiken? | 10 Tips!

Gebruiksaanwijzing Tongschraper

Hoe gebruik je een tongschraper?

Hoe gebruik je een tongschraper?

Hoe gebruik je een tongreiniger? De meeste mensen vinden tongschrapen erg vervelend. Sommigen moeten er zowaar van kokhalzen. Toch blijkt dat het schrapen van de tong de ademkwaliteit opvallend goed verbetert. De volhouders onder ons zullen merken dat tongreinigen steeds minder moeilijk en zelfs plezierig kan worden. 10 Slimme tips op een rijtje!

 

1. Gebruik niet je tandenborstel!

Alvorens je losbarst met schrapen, zorg er dan voor dat je een échte tongschraper aanschaft en niet je tong poetst met een tandenborstel. Van de harde tandenborstelhaartjes kun je immers een tongbeschadiging oplopen. Voor een overzicht van de beste 10 tongschrapers klik hier.

 

2. Orabrush

orabrushSchaf bij voorkeur een Orabrush aan. Deze tongreiniger is expliciet ontworpen tegen tongplak en werkt zeer adequaat, omdat het de beschikking heeft over zowel een schrapertje als een borsteltje. De borstelhaartjes zijn zó ontworpen dat je ook de bacteriën tussen de tonghaartjes wegneemt en niet alleen de oppervlakte bereikt. De doorsnee schrapers hebben deze combinatie niet en zijn daarom minder effectief.

 

3. Borstelen

Nu je goed voorbereid bent, ben je klaar voor de volgende stap. Ga voor de spiegel staan. Steek je tong uit en gebruik je linker hand om de tong tegen vast te houden tegen je kin. Als je een Orabrush gebruikt, borstel dan met je rechterhand voorzichtig de tongaanslag los zodat de bacteriën zich naar de oppervlakte van de tong begeven. Zet geen druk, de borstelhaartjes doen het werk.

 

4. Schrapen

Zet nu met je rechterhand de tongschraper (gekanteld) zo ver mogelijk achter op je tong. Schraap van achter naar voren. Veel mensen vinden het vervelend om de tongschraper achter op de tong te zetten. Daar is een handige tip voor bedacht. Lees punt 5.

 

5. Kokhalsreflex reduceren

Adem in als je op het achterste deel van je tong bent, adem uit als je naar voren schraapt. Na een tijd zal de kokhalsreflex reduceren. Je kunt nu zien dat er viezigheid vanaf komt. Herhaal deze schraapbeweging enkele keren totdat er niets meer achterblijft.

 

6. Orabrush Liquid Gel

Wil je er zeker van zijn dat je tong écht schoon is? Gebruik dan naast Orabrush ook de Orabrush Liquigel. De LiquiGel neemt extra witte aanslag mee en zorgt tegelijkertijd voor een explosie van frisheid in je mond!

 

7. California Breath Powerdrops

druppels tongOok de tongdruppels van California Breath zijn speciaal ontworpen voor het uitroeien van tongbacteriën. Breng na het schrapen enkele powerdrops aan op de achterkant van de tong en ook de laatste bacteriën zullen verdwijnen.

 

8. Poets de tanden ná het tongschrapen.

Gebruik bij voorkeur een zachte tandenborstel en tandpasta’s op basis van active oxygen zoals Oxyd8 en Oxyfresh.

 

9. Actief zuurstof mondwater

oxyfreshSpoel ter afsluiting de mondholte schoon met mondwater op basis van actief zuurstof. Gorgel zó dat je het achterste deel van je tong bereikt. Gebruik liever geen mondwaters met alcohol of chloorhexidine. Zo goed als alle mondwaters die op de markt zijn bevatten deze stoffen. Alcohol verdroogt de mond en chloorhexidine kan een tandverkleuring veroorzaken.

Het mondwater van Oxyfresh is gebitsvriendelijk en voegt zuurstof toe in de mond, waardoor stinkende bacteriën op een natuurlijke wijze het gevecht verliezen van de goede bacteriën.

 

10. Vaker schrapen

Is je tong nog niet helemaal roze? Zorg ervoor dat je vanaf nu dagelijks je tong schraapt. Na een aantal dagen zal je het effect zien. Een witte aanslag op de tong kun je krijgen door vele oorzaken. Lees hier meer over de oorzaken van een witte tong.

Tot slot

Houd de tongschraper onder de kraan. Als je er zeker van wilt zijn dat de tongschraper goed schoon is, dan kun je hem onderdompelen in mondwater met alcohol.