Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Ontstoken tandvlees tijdens zwangerschap?

Ontstoken tandvlees zwangerschap

Tijdens uw zwangerschap is het belangrijk om uw gebit goed te verzorgen. Uw gebit is gevoeliger tijdens de zwangerschap. Ontstoken tandvlees is een veelvoorkomende klacht tijdens de zwangerschap en u kunt hierdoor veel last hebben van gevoelig en opgezwollen tandvlees. Dit kan erg vervelend zijn en een belemmerde factor hebben in het dagelijks leven. Maar hoe kan een zwangerschap leiden tot ontstoken tandvlees? En hoe is dit te behandelen?

 

Oorzaak

Hoe kan zwanger zijn leiden tot ontstoken tandvlees? De meest voorkomende oorzaak van ontstoken tandvlees zijn hormonen. Gedurende de zwangerschap ontwikkelt de vrouw veel extra hormonen die invloed kunnen hebben op de tanden en het tandvlees. Door de veranderende activiteit van uw hormonen, is het mogelijk dat uw tandvlees heftiger reageert op de aanwezigheid van tandplak. Dit kan leiden tot gevoelig tandvlees, maar ook tot bloedend en ontstoken tandvlees.

 

Symptomen

Ontstoken tandvlees is snel op te merken. Het tandvlees wordt gevoelig of zelfs pijnlijk en kan opzwellen. Ook is het tandvlees roder dan normaal en kan het tijdens het poesten gaan bloeden. Nog een symptoom van ontstoken tandvlees kan een slechte adem zijn. Dit is tevens een symptoom dat vaak voorkomt bij andere ziektes en klachten. Het hoeft dus niet direct in verband te staan met ontstoken tandvlees. Als u deze symptomen opmerkt is het belangrijk om het direct te behandelen. Als u niets doet tegen de ontsteking, zal het snel verergeren.

 

Behandeling

Als u ontstoken tandvlees heeft, is het belangrijk om minstens één keer tijdens de zwangerschap een tandarts te bezoeken. De beste tijd hiervoor is in de vierde tot zesde maand in de zwangerschap. Bent u bang dat een verdoving in uw mond schadelijk is voor uw baby? Daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Een plaatselijk verdoving in de mond tijdens de zwangerschap is niet schadelijk. Echter wordt u alleen verdoofd als dit noodzakelijk is. In de meeste gevallen kan de tandarts u behandelen zonder verdoving. De tandarts houdt rekening met de hoeveelheid van de verdoving, waardoor het niet schadelijk zal zijn voor uw baby.

Ook is het verstandig om uw tanden goed te poetsen met fluorhoudende tandpasta, zo wordt het glazuur beter behouden. Met een zachte borstel poetsen over de kiezen en tandvleesrand, zorgt voor verlichting van de pijn en zorgt ervoor dat de ontsteking niet verergert.

Als u last heeft van ochtendmisselijkheid is het belangrijk om niet direct daarna uw tanden te poetsen. Doet u dit wel, dan is er een kans dat uw tandglazuur beschadigd. Het is daarom beter om na het overgeven mondwater te gebruiken. Door mondwater te gebruiken, beschadigd u het glazuur op uw tanden niet, waardoor u de kans op ontstoken tandvlees vermindert.