Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Tong reinigen? | 5 handige tips tongreiniging!

Tongreinigen? 10 Tips!

tong reinigenHet reinigen van de tong is een essentieel onderdeel van de mondverzorging, zéker als het gaat om het behoud van een frisse adem. De wetenschap is duidelijk: 87% van slechte adem wordt veroorzaakt door bacteriën die groeien op de tong. Door alleen de tanden te poetsen kun je slechte adem dus niet verhelpen. Er wordt veel gezegd over hoe je de tong het beste kunt reinigen. De 10 belangrijkste tips op een rijtje:

  • tong reiniging1. Gebruik een tongschraper. Je kunt de hele dag door smints eten wat je wilt, de beste manier om van slechte adem af te komen is door de tong te reinigen met een speciale tongschraper. Tip: OraBrush. OraBrush bereikt namelijk ook de diepere weefsels in de tong en niet alleen de oppervlakte. Zie: Orabrush Nederland.

 

  • tongreinigen2. Schraap voorzichtig. Tongreinigen hoeft niet hard. Mensen die te hard schrapen lopen het risico op een tongbeschadiging. Als je een Orabrush gebruikt, zet dan geen druk en laat de haartjes het werk doen. Schraap zo’n 4 keer voorzichtig heen en weer. Kantel de reiniger en schraap het beslag van achter naar voren weg.

 

  • tandenborstel3. Pas op voor tandenborstel haartjes. Sommigen gebruiken een tandenborstel voor het reinigen van de tongoppervlakte. De harde haartjes van een tandenborstel zijn niet gemaakt voor het zachte tongslijmvlies. Tegelijkertijd heeft een tandenborstel een hogere vorm dan een tongreiniger, waardoor je in de meeste gevallen gaat kokhalzen.

 

  • actieve zuurstof4. Tong uitsteken en spoelen met active oxygen. Als je je tong hebt gereinigd, poets dan de tanden en spoel vervolgens de mondholte na met een goede mondspoeling. De meeste mondwaters worden niet zomaar afgeraden door tandartsen. Sommige ingrediënten kunnen namelijk tanden verkleuren en mondbranden veroorzaken. Kies liever voor een spoelmiddel op basis van Active Oxygen. Actief zuurstof is een gebitsvriendelijke manier om bacteriën uit te schakelen. Steek je tong uit, gorgel 2 minuten lang en sta toe dat de spoeling zo ver mogelijk achter in de keel komt, zodat ook de laatste bacteriën op de tong worden uitgeschakeld. Mondwaters met actief zuurstof in Nederland: OxyFresh, Oxyd8 en PerioTherapy.

 

  • california breath powerdrops5. California Breath Powerdrops Tongue. Nu de tong is gereinigd kun je voordat je de deur uitgaat je tong beschermen tegen nieuwe bacterieaanvallen. De powerdrops van California Breath zijn speciaal ontworpen druppels, die op een natuurlijke manier de bacteriën tegenhouden die zich op je tong willen vestigen. Bekijken

 

  • liquigel 4-pack orabrush6. LiquiGel. Soms is de bacteriële aanslag zó hardnekkig dat het tongreinigen op zichzelf niet lukt. OraBrush heeft daarom een speciale gel ontwikkeld, dat ervoor zorgt dat de aanslag sneller losweekt en het schrapen een stuk effectiever gaat. Breng een beetje LiquiGel aan op de reiniger en ervaar hoe de aanslag makkelijker weg te schrapen is.

 

  • Oxyfresh mondspray7. Spray de tong met Active Oxygen. Tongreiniging an sich neemt niet de bacteriën weg die zich bevinden onder de tongoppervlakte. Een doorsnee tongschraper verwijdert namelijk alleen de coating dat zich bevindt aan de oppervlakte van de tong. Hoewel de OraBrush deze plekjes vaak wel bereikt, zijn de meeste schrapers hiertoe niet in staat. Als je géén OraBrush gebruikt, spray dan na het schrapen met de mondspray van OxyFresh, zo ver mogelijk achter op de tong. OxyFresh mondspray is een milde antiseptische spray, dat ook de bacteriën tussen het slijmvlies kan uitschakelen. Bekijk product.

 

  • 8. Zout. Ook zout is een manier om bacteriën op de tong weg te nemen. Hoewel de smaak erg onprettig is en je het natuurlijk niet moet inslikken, kan zout mogelijkerwijs meehelpen in het gevecht tegen tongbacteriën. Breng een klein beetje zout aan op het achterste stukje van je tong en borstel zachtjes met een OraBrush. Schraap vervolgens alles goed weg.

 

  • oxyfresh powerpaste tandpasta9. Oxyfresh tandpasta op de tong. Op het achterste gedeelte zitten meer bacteriën dan op de voorkant van de tong. Wat je kunt doen is voordat je gaat tandenpoetsen een klein beetje tandpasta op het achterste stukje van je tong aanbrengen. Poets dan vervolgens 2 minuten lang de tanden zodat je zeker weet dat de tandpasta goed intrekt in je tongweefsels. Zorg ervoor dat je tandpasta geen ingrediënten bevat zoals menthol, alcohol of sodium lauryl sulfaat. Deze bestanddelen drogen de tong uit, waardoor het slijmvlies irriteren en je juist sneller uit de mond gaat ruiken. Gebruik daarom een milde speekselstimulerende tandpasta op basis van actief zuurstof. Tip: OxyFresh

 

  • 10. Huisarts. Bezoek een huisarts als de witte aanslag op de tong niet verdwijnt na een week of twee, ondanks dat je aandachtig bent gaan tongschrapen. In sommige situaties kan het zijn dat er sprake is van een medische aandoening, zoals bijvoorbeeld een candida infectie.

 

Lees ook:

De beste 10 tongschrapers
Achterste tong schoonmaken
Tong poetsen zonder kokhalzen