Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Witte stukjes uit keel? tips, adviezen, methodes, behandeling, voorkomen

Amandelstenen

Veel mensen kampen met gele stukjes die zich begeven in de amandelen. Dit zijn witachtige korrels die worden gefabriceerd in de groeven van de amandelen. Anaerobe bacteriën verteren voedselresten, tongaanslag, tandplak en neusslijm en zetten dit om in een stinkend wit balletje. Dit kan je heel erg onzeker maken. Gelukkig is hier iets tegen te doen. Er zijn een paar werkzame producten tegen witte of gele balletjes uit de keel (tonsillolieten). Omdat een chirurgische ingreep waarbij de amandelen in zijn geheel verwijderd worden (tonsillectomie) een heftige operatie is, met een lange pijnlijke nasleep, kun je beter overwegen om je leefstijl en voedingspatroon aan te passen, maar ook te kiezen voor mechanische reiniging en oxygene spoelmiddelen.


6 tips en adviezen

1: Gebruik met name middelen die oxygene moleculen, zink en oliën bevatten.
2: Vermijd spoelproducten met alcohol, menthol en chloorhexidine.
3: Laat geen voedselresten achter in de mond. Met name zuivel en suikers helpen mee aan de vorming van amandelsteentjes.
4: Doe er alles aan om een droge mond te voorkomen. Dat kun je verhelpen door oxygene mondspray te gebruiken, op suikervrije kauwgom te kauwen en voldoende water te drinken. Vermijd koffie, roken, menthol en alcohol.

Oorzaken van amandelstenen

Één van de veroorzakers van amandelsteentjes en slechte adem is post nasal drip. Post nasal drip zorgt voor overmatige slijmproductie in de neus en keelholtes. Ook allergiën of sinusitis zorgen voor slijmvorming dat vanuit de neusholte richting de keelamandelen beweegt. Het slijm is een belangrijke bouwsteen van amandelsteentjes en kun je het beste verwijderen met California breath sinus drops. Het bevat ingrediënten die anäerobe bacteriën vernietigen in de neusholte zodat het slijm niet kan verplaatsen richting amandelen.

Er zijn momenteel géén betere neusdruppels te vinden dan de California power drops. De meeste commerciële neusdruppels, mondwaters of mondsprays die zeggen te werken tegen slechte adem of amandelsteentjes, doen juist het tegenovergestelde. Deze producten bevatten sodium laurel sulfaat, alcohol en saccharine, hetgeen er juist voor zorgt dat je een droge mond krijgt. In een droge mond, met weinig speekselvloed hebben stinkende bacteriën vrij spel, met alle gevolgen van dien. Fabrikanten gebruiken deze bestanddelen, omdat het fris smaakt en actief aanvoelt. Laat je niet voor de gek houden.

Andere middelen

Poets je tong met Orabrush en een paar druppels California breath powerdrops.
Spoel je neus schoon en druppel met Nasal Sinus drops.
Poets je tanden met oxygene tandpasta.
Spoel je mond schoon met Oyxyd8 mondwater.
Matig zuivel en suikers en voorkom producten waar je een droge mond van krijgt.
Na een tijdje zul je verlost zijn van amandelstenen

Homemade middelen tegen amandelsteentjes

Op internet wordt veel gezegd over kruidenoplossingen tegen amandelsteentjes zoals Chinese herbal tea en andere homeopathische middelen. Echter géén van deze producten hebben wetenschappelijk aangetoond te werken.

Vorming van amandelsteentjes

Het zijn niet alleen voedselresten die verstopt raken in de crypten van de amandelen. Oók ander afval zoals bacteriën en dode witte bloedcellen raken verstrikt in de amandelgaatjes. Sommige van deze afvalproducten bevatten kleine hoeveelheden keratine. Keratine komt ook voor in nagels en geweien, en zorgt ervoor dat het afval hard wordt en verandert in stinkende harde stukjes.