Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Tong Poetsen? | 10 Tips schoonpoetsen tong!

Tong poetsen doe je zó!

Tong poetsen tipsOm een slechte adem te voorkomen is het belangrijk om je tong te poetsen! Bacteriën gebruiken het tongslijmvlies als schuilplaats, wat duidelijk te herkennen is aan een wit of geel beslag op de achterkant van de tong. Er zijn nogal wat misverstanden over hoe je een tong écht schoon kan poetsen. Lees daarom deze 10 tips!

 

  • poetsen tong1: gebruik een tongschraper. Een tongreiniger is de beste manier om je tong schoon te krijgen. Schaf bij voorkeur een OraBrush aan. Het verschil met andere tongschrapers is dat Orabrush óók de ruimtes in het tongslijmvlies bereikt. Borstel eerst zachtjes de bacteriën los zodat ze zich naar de oppervlakte verplaatsen. Kantel vervolgens de Orabrush en schraap de aanslag weg. Bekijk Orabrush hier.

 

  • 2. OraBrush LiquiGel. Naast de Orabrush tongreiniger is het aanbevolen om ook de LiquiGel te gebruiken. Liquigel werkt extra ontsmettend waardoor de aanslag sneller losweekt en tongpoetsen een stuk eenvoudiger gaat.

 

  • 3. Tong niet poetsen met tandpasta. Je tong poetsen met een tandpasta werkt meestal averechts. De substantie is te dik en kan de tong uitdrogen vanwege menthol of sodium lauryl sulfaat. Een droge tong trekt extra bacteriën aan, waardoor de ademkwaliteit juist slechter wordt.

 

  • 4. Ontbijten. Ontbijten met ‘ruw’ voedsel zoals bijvoorbeeld een cracker kan aanslag op de tong verminderen. De korrelige structuur van eten werkt immers ook als een soort tongschraper. Ook de polyfenolen in thee werken antibacterieel.

 

  • powerdrops5. Powerdrops. California Breath Powerdrops is een natuurlijk product waar maar weinig mensen het bestaan van weten. Echter boekt dit middel opvallend goede resultaten als het gaat om het vermorzelen van tongbacteriën. Breng (na het tongschrapen) enkele druppels aan op de achterkant van de tong, zodat je zeker weet dat álle bacteriën uitgeroeid zijn. Bekijk powerdrops hier.

 

  • 6. Tandenborstel = No! Je tong poetsen met een tandenborstel is slecht voor de zachte tongweefsels. De haartjes van een tandenborstel zijn namelijk zó hard dat je er een fikse tongbeschadiging van kunt oplopen. Gebruik daarom altijd een tongschraper. De zachte borstelhaartjes van OraBrush zijn zo ontworpen dat ze niet alleen de bacteriën wegnemen maar ook een vriendelijke uitwerking hebben op de tongweefsels.

 

  • actieve zuurstof8. Spoelen met actief zuurstof en zink. Als je tong is gepoetst, gebruik daarna een tandpasta en spoelmiddel met actief zuurstof en zink. Beide ingrediënten kunnen tongbacteriën uitschakelen, waardoor ze ook na het schrapen niet kunnen neerstrijken op de tong. Deze formule vind je terug in de producten van OxyFresh.

 

  • droge mond gel9. Droge mond voorkomen. Vooral na een avondje stappen is de mondholte soms zo uitgedroogd dat tongbacteriën zich onbelemmerd kunnen uitleven. Er is namelijk geen speeksel aanwezig dat deze bacteriën uitschakelt. Ook slapen met de mond open of medicijngebruik kan monddroogheid veroorzaken en de weg vrijmaken voor tongbeslag. Een van de meest gewilde middelen tegen een droge mond is de kauwgom van Kaux en GeCe Dry Mouth Gel.

 

  • 10. Tong poetsen zonder kokhalzen. Veel mensen moeten kokhalzen tijdens het tongpoetsen en houden het daarom voor gezien. Door enige oefening en gewenning zal het kokhalzen uiteindelijk verdwijnen. Volhouden dus en niet opgeven. Tip: adem in tijdens het tongpoetsen.

 

Oorzaak: ruwe tong

Ruwe tongstructuren hebben sneller kans bacteriën aan te trekken dan gladde tongoppervlakten. Hoe ruwer de tong, hoe groter de kans op slechte adem. Waarom is dat zo? Een groeventong of een tong met kloofjes is een ideale broedplaats voor bacteriën.

Op de tongbodem (tussen de papillen) wordt mondafval afgebroken. Tijdens dit afbraakproces komen er stinkende sulfurgeuren vrij, waardoor je flink uit je mond gaat ruiken. Hoe meer kloven en groeven, hoe groter de kans dat bacteriën erin verstrikt raken en een slechte adem produceren. Lees hier waarom we zo enthousiast zijn over OraBrush.

 

Bezoekers die dit artikel hebben gelezen lazen ook:

Wat is de beste tongreiniger?
Tongschraper werkt niet