Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Hoe knoflookadem écht verdwijnt – 10 Tips

Wat te doen tegen knoflookadem?

Knoflook is lekker en gezond. Het is echter ook berucht om de slechte adem die het kan veroorzaken. Waardoor wordt die vieze geur nou eigenlijk veroorzaakt? Als men knoflook eet, dan wordt deze net zoals ander voedsel in de maag door maagzuur afgebroken. Hierbij komen zwavelverbindingen vrij. Deze gassen hebben een sterke geur. Het knoflookgas wordt opgenomen in het bloed. Uiteindelijk komt het weer naar buiten via de huid en de longen. Het poetsen van de tanden heeft dus alleen zin als er knoflook in de mond is achtergebleven.


Tips tegen knoflookadem

  1. Gebruik een tongschraper. Op de tong, tussen de papillen, kunnen namelijk restjes van de knoflook blijven steken. Omdat zich hier van nature ook bacteriën bevinden kan de knoflooklucht lang blijven hangen. Door de tong te reinigen met een tongschraper verwijdert men de knoflookresten en voorkomt men een vieze geur.
  2. Er zijn twee soorten producten op de markt die bewezen hebben stinkende knoflookdampen te vernietigen. De anti-garlic smints van St-Sin en de DR Katz lozenges. Beide producten bevatten ingrediënten die geuren niet alleen maskeren, maar ook afbreken bij de bron. Daarom zijn deze effectiever dan de traditionele kauwgoms.
  3. Gebruik in gerechten enkel verse knoflook. Deze heeft namelijk een minder sterke lucht dan oude en gedroogde knoflook.
  4. Snijd het binnenste deel van de knoflook weg. In het hart van de knoflook bevinden zich namelijk de meeste zwavelverbindingen. Deze zorgen voor de geur en slechte adem. Door dit deel niet te eten wordt een vieze adem (deels) voorkomen.
  5. Snijd de knoflook ook niet in te kleine stukjes. Door knoflook fijn te snijden komt er namelijk meer lucht vrij. Ook wordt de knoflook sneller verteerd. Beide zorgen voor extra veel knoflooklucht. Door wat grotere stukken te eten wordt dit voorkomen.
  6. Drink voor het eten van knoflook volle melk. In volle melk zitten namelijk stoffen die zorgen voor het neutraliseren van zwavelgassen. Het drinken van volle melk zal het ontstaan van de geur niet volledig voorkomen, maar wel verminderen. Let wel op dat melk zelf ook een onaangename geur kan veroorzaken. Er zitten namelijk eiwitten in, die in de mond kunnen achterblijven en die door bacteriën in vieze geur worden omgezet. Spoel daarom de mond na het drinken van de melk.
  7. Eet na een maaltijd met knoflook een appel. Onderzoek heeft uitgewezen dat appels stoffen bevatten die knoflookadem kunnen neutraliseren.
  8. Gebruik citroensap in de maaltijd. Het sap van de citroen is namelijk effectief in het bestrijden van knoflookadem. Citroensap maakt gerechten lekker fris en helpt bij het tegengaan van een knoflookadem.
  9. Niet alleen via de mond, maar ook via de huid kan men een knoflooklucht verspreiden. Na het snijden van knoflook kan de geur op de handen achterblijven. Het helpt om tijdens het wassen van de handen een voorwerp van roestvrij staal aan te raken. Dit kan de wasbak zijn, maar er bestaan ook speciale ‘zeepjes’ van roestvrij staal, die speciaal zijn bedoeld om vieze geuren van de handen te verwijderen.
  10. Spoel met spoelmiddelen op basis van active oxygen ook wel actief zuurstof genoemd. Deze formules vind je terug in de merken Oxyd8 en OxyFresh.