Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Tong schrapen zonder kokhalzen? | 5 tips!

Tong schrapen zonder kokhalzen

Tong schrapen zonder kokhalzenTongschrapen is essentieel voor het behoud van een goed ruikende adem. Echter, wanneer je je tong reinigt (vooral op het achterste stukje waar de meeste bacteriën zitten) kan het moeilijk zijn om niet gaan kokhalzen. Lees daarom de onderstaande 7 tips!

 

Stap 1: tongschraper v.s. tandenborstel

goede tongschraper

tong schraper

Kies de juiste tongschraper en niet je tandenborstel! Los van het feit dat de haartjes van een tandenborstel de gevoelige tongweefsels beschadigen, wekt een tandenborstel vanwege haar vorm, sneller kokhalsneigingen op dan een fijne, platte tongreiniger zoals bijvoorbeeld JuliBrite. JuliBrite is niet alleen compact, ook de combinatie borstelhaartjes en schraper blijkt een stuk effectiever te zijn dan de doorsnee tongreinigers.

 

2. JuliBrite Tongue Gel

Breng een klein beetje JuliBrite Tong Gel aan op de borstelhaartjes. De gel bevat ontsmettende enzymen waardoor tongbeslag losweekt en een schone tong sneller wordt bereikt.

 

3. Borstel de voorkant

voorkant tongBegin eerst met het borstelen van de voorkant van de tong. Proef de smaak van de gel en ervaar hoe de borstelhaartjes aanvoelen op de tong. Nu kan het reinigen echt beginnen. Stap 4 en 5 kunnen even lastig zijn, echter na enige oefening zal tongschrapen een stuk beter gaan.

 

4. Borstel de achterkant

Haal nu diep adem en houd de adem even vast. Borstel enkele keren op het achterste stukje van de tong zodat de aanslag zich naar de oppervlakte begeeft. Zet geen druk, de haartjes doen het werk vanzelf. Adem nu weer uit.

 

5. Schrapen maar

tongschraper tongreinigerAdem vervolgens weer diep in en houd de adem wederom vast.

Kantel de JuliBrite en schraap de losgekomen aanslag van achter naar voren.

Spoel de reiniger af onder de kraan.

 

6. Actief zuurstof

actieve zuurstofPoets nu de tanden. Na een tijdje zul je zien dat de aanslag op de tong afneemt en de kwaliteit van de adem verbetert. Voor de échte tongpoetsers onder ons: spoel de keel na met Active Oxygene mondspoeling zoals Oxyfresh of RyttPro. Active OxyGene schakelt tongbacteriën eenvoudig uit.

 

7. Powerdrops

Als laatste kun je er nog voor kiezen om het Tongue Serum van Bergenfeld aan te brengen, zodat je zeker weet dat er echt geen aanslag meer achter blijft.

 

Braakneigingen

Het gebruik van een tongschraper schrikt mensen vaak af vanwege kokhalsneigingen. Wanneer men de tongreiniger achter op de tong gebruikt krijgt men het gevoel te moeten overgeven. Met de compacte JuliBrite en het inhouden van de adem kan dit met enige doorzettingsvermogen worden voorkomen.

Lees ook: 

De beste 10 tongschrapers van het moment
Hoe poets je je tong schoon in 10 stappen?