Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Tong schoonmaken zonder tongschraper? 5 Tips!

Tong schoonmaken zonder tongschraper?

zonder tongschraperJe tong schoonmaken zonder tongschraper kan op verschillende manieren. Een witte of gele aanslag op de tong komt veel voor, maar is onsmakelijk en veroorzaakt bovendien een slechte adem en een vieze smaak in de mond. Met een tongschraper kan je de aanslag effectief verwijderen. Er zijn echter meer manieren om je tong schoon te maken. 5 Tips:

1. California Breath Power Drops

california breath powerdropsCalifornia Breath Power Drops zijn druppels die de gezondheid van de tong ondersteunen. De druppels bestrijden een witte aanslag op de tong en gaan bovendien de vorming van amandelstenen tegen, stinkende brokjes vanuit de keel.

De druppels werken op basis van actief zuurstof en zink. Actief zuurstof pakt de zogenaamde anaerobe bacteriën aan. Dit zijn bacteriën die kunnen leven zonder zuurstof en stinkende zwavelgassen produceren. Het zijn de anaerobe bacteriën die een vieze tong en adem veroorzaken. Het gebruik van California Breath Power Drops is eenvoudig: besprenkel de tong met een paar druppels, laat het even inwerken en je bent klaar. Doe dit dagelijks voor het beste resultaat. Bekijk de druppels hier

 

2. Oxyfresh Mondspoeling – actief zuurstof

OxyfreshAls ondersteuning op het tongpoetsen is een goede mondspoeling aan te bevelen. Mondwater bereikt plekken in de mond die door de tandenborstel niet bereikt worden, zoals tussen de tanden en op de tong. Een goede mondspoeling is Oxyfresh, dat werkt op basis van actief zuurstof en doodt alle stinkende bacteriën. Gorgel met Oxyfresh om ook moeilijk bereikbare bacteriën achterop de tong te bestrijden. Bekijk de officiële website van Oxyfresh hier

Vermijd mondwaters die werken op basis van alcohol. Alcohol doodt weliswaar bacteriën, maar droogt de mond ook uit. Op de lange termijn is dit juist schadelijk voor de mond: je maakt het probleem groter.

 

3. Fruit eten

Eenvoudig, smakelijk en gezond: eet fruit! Fruit bevat natuurlijke zuren en vezels die de speekselproductie bevorderen en stinkende adem kunnen verminderen. Speeksel remt de groei van bacteriën, dus het is belangrijk dat de natuurlijke speekselproductie op een goed niveau is. Met name appels, bessen en meloen zijn geschikt.

 

4. Eet Kaux Kauwgom

kaux kauwgomKaux Kauwgom is een speciaal soort kauwgom dat speciaal gemaakt is om de speekselproductie te vergroten en tandbederf tegen te gaan. Kaux Kauwgom beschikt over een grotere concentratie xylithol dan andere soorten kauwgom, wat tandplakvorming tegengaat. De kauwgom bestaat uit volledig natuurlijke ingrediënten en is suikervrij. Bekijk Kaux hier

 

5. Minder koffie, alcohol en roken

Koffie, alcohol en rook kunnen alle drie een vieze tong veroorzaken. Zo droogt alcohol de mondholte uit, terwijl de hoge temperatuur van rook de slijmvliezen kan irriteren. Op deze manier wordt de kans op een witte aanslag op de tong groter. Door te minderen met de producten is de kans daarom groter dat de tong gezond en mooie roze blijft.

 

Lees ook:
Beste 10 tongreinigers op een rijtje
Tongschraper waar te koop
Tongschrapen voor of na tandenpoetsen