Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Waarom tong schrapen? | 6 Belangrijke redenen!

Waarom tongschrapen?

waarom tong schrapen

Waarom zou je je tong eigenlijk poetsen? Lees hieronder de 6 belangrijkste argumenten. Bacteriën op de tong kunnen flinke problemen in de mondholte teweegbrengen. Het is verwonderlijk dat tongschrapen in Nederland niet populair is, terwijl de Romeinen zich 1000 jaar geleden al ten volle realiseerden dat het “afborstelen” van je tong belangrijk is voor een gezonde mond. Waarom tongschrapen?

6 belangrijke redenen om je tong te schrapen

  1. orabrush.jpgEen frisse adem ✓. Als je last hebt van tongaanslag, word je ook getrakteerd op een stinkende adem. Van alleen tandenpoetsen word je adem dus niet frisser! Op de tong krioelen vele bacteriën die afvalstoffen zoals afgeschilverd wangslijmvlies, bloedcellen en voedsel afbreken en omtoveren in kleurloze, stinkende ademgassen. tip: Tong schrapen gaat eenvoudig met OraBrush en LiquiGel.
  2. Minder tandplak ✓. Bacteriën op de tongrug verkassen stelselmatig naar andere delen in de mond, onder andere naar de tanden. De bacteriën concentreren zich en klampen zich vast aan het glazuur, zodat ze beter beschut zijn tegen het speeksel. Dit zijn dezelfde bacteriën die ook gaatjes veroorzaken.
  3. Gezonder tandvlees ✓. De zwavelgassen die worden geproduceerd door tongbacteriën , hebben een negatief effect op het tandvlees. Maar ook tegengesteld. Indien het tandvlees eenmaal ontstoken is, komt er meer bloed in de mond. Bloedcellen worden ontleed door de tongbacteriën, en daarmede barsten opnieuw zwavelverbindingen los die op hun beurt weer het tandvlees invreten.
  4. Bevordering van de smaak ✓. Het prutbeslag op je tong bedelft de smaakpapillen. Daardoor kun je minder goed proeven. Geef de smaakpapillen wat meer lucht, door je tong goed schoon te maken en je kunt meer van je eten genieten.
  5. miley cyrus tongHet lijkt veel mooier ✓. Een roze tong is prettiger om naar te kijken dan een gele of witte tong. We kennen allemaal wel de foto van Miley Cirus waarop haar vieze tong te zien is. Als je het belangrijk vindt om er goed en gezond uit te zien, dan is het wellicht een idee om te gaan starten met het afschrapen van tongplak.
  6. Beter voor je tandglazuur ✓. Tongaanslag zorgt ervoor dat de zuuraanslag op je tanden door onder andere het oppeuzelen van snoeperij veel langer aanhoudt dan wanneer je geen last van tongbeslag hebt. Je tandglazuur wordt daarom langer én agressiever aangetast.

 

Tot slot:

Het reinigen van de tong zorgt voor een optimale mondflora. Help de goede bacteriën op weg door de slechte uit te schakelen. Spread the word en laat heel Nederland tongschrapen!

Lees ook:

Wat is de beste tongschraper?
Hoe krijg je een roze tong in 9 stappen?
Wat zijn de belangrijkste oorzaken van slechte adem?