Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

oorzaken slechte adem meest voorkomend

Wat zijn de meeste voorkomende oorzaken van slechte adem?

De oorzaak van slechte adem komt door intra- en extraorale factoren. Echter de meest belangrijkste oorzaak van slechte adem ligt in de mond, en iets specifieker : Op de tong. De minst frequente oorzaken van stinkadem zijn KNO – aandoeningen en ziekten zoals diabetes, uremie en leveraandoeningen. Omdat zo goed als alle oorzaken van slechte adem zijn oorsprong vindt in de mond gaan we daar wat dieper op in. Een goed middel om je tong schoon te maken is Orabrush en deze kun je hier bestellen.

Belangrijkste oorzaken slechte adem op een rijtje

  • Anaerobe bacteriën in de mond, produceren vluchtige zwavelverbindingen ( deze stinken heel erg ) vanuit de papillen van de tong, vanuit de pockets ,  én vanuit de crypten van de amandelen. In deze plekjes in de mond kan de bacterievorming flink toenemen omdat mensen meestal verzuimen hun tong te poetsen, gaatjes hebben en / of last hebben van vergrote amandelen. Deze plekken zijn bijna niet te reinigen, op de tong na.
  • De oorzaak van slechte adem komt in vrijwel alle gevallen door bacteriën op de tongrug. Het goed reinigen van de tong reduceert het beslag ( débris ) maar verwijdert uiteraard de bacteriën niet. Echter neemt de slechte adem voor 90% af gedurende 10 uur lang.
  • Paradontitis is een andere , overigens niet veel voorkomende oorzaak van slechte adem. Tandvleesproblemen waarbij het tandvlees zich terugtrekt waardoor er pockets ontstaan zijn extra aanlokkelijk voor de verkeerde bacteriën. Professionele behandeling is noodzakelijk.
    Tandprothesen die poreus zijn, herbergen massaal micro-organismen. Gebitsprothesen moeten ‘s nachts uit worden gedaan en is het van belang er een goede mond en prothesehygiëne erop nahouden.
  • Uitdroging van de mond is met name ’s ochtends een veel voorkomende oorzaak van slechte adem. Dit heet ook wel xerostomie. Een droge mond kan ontstaan door diabetes, een schildklieraandoening maar komt voornamelijk door mondademhaling. Vaak als je neus is verstopt, adem je automatisch via de mond waardoor de mond verdroogt. Als er geen speeksel aangemaakt wordt, kunnen de stinkgas veroorzakende bacteriën beter hun werk doen. Het is dus belangrijk om deze oorzaak van slechte adem goed aan te pakken door veelvuldig water te drinken, suikervrije kauwgom te eten én niet te vergeten een tongreiniger te gebruiken.
  • Uiteraard kan het nuttigen van voedsel ook een frequente oorzaak zijn van slechte adem. Grote boosdoeners zijn met name uien en knoflook, maar ook koolzuurhoudende dranken zoals energie drank en cola. Ook koffie kan zorgen voor een slechte adem. Deze vorm van halitose is slechts tijdelijk en hiervoor hoef je niet te behandelen. Echter kun je deze producten beter mijden om een stinkende adem te voorkomen.

Andere oorzaken van vieze adem

Er zijn nog wel 45 verschillende oorzaken van een slechte adem aan te wijzen. Daarvan zijn de meest voorkomende oorzaken herleidbaar vanuit de mond. Minder vaak zie je dat slechte adem wordt veroorzaakt door problemen met de maag, darmen of lever. Zelfs stress kan wonderbaarlijk slechte doen aan de kwaliteit van je adem. De meeste mensen hebben alleen in de ochtend last van een geurende mond, echter is dit zeer eenvoudig te verhelpen door een glas water te drinken en de tanden te poetsen. Een ochtendadem wordt , net zoals vieze adem door bijvoorbeeld koffie en knoflook, niet gerekend tot halitose, simpelweg omdat ze gemakkelijk op te lossen zijn.  Zorg ten alle tijde voor een schone tong, en dat kun je het beste realiseren met Orabrush.

Lees ook :

Voornaamste oorzaken slechte adem
Last van slechte adem
Oorzaken slechte adem
Slechte adem ‘s morgens
Slechte adem ochtend
Slechte adem oplossen
Tips tegen slechte adem
Slechte adem testen
Slechte adem verhelpen
Terug naar Homepage

Category: tongschrapers