Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Slechte adem tips

Wat zijn de beste tips tegen slechte adem?

In dit artikel gaan we tips geven over hoe je slechte adem het beste kan bestrijden. 15% van de Nederlandse bevolking denkt slechte adem te hebben, maar in werkelijkheid zijn het veel meer mensen die ademgeur hebben, namelijk 30% – 40 % . Omdat we onze eigen adem niet ruiken, weten we dus ook niet of we uit onze mond stinken en gaan er in de regel van uit geen last te hebben van mondgeur. Vraag je partner of bestel een ademtester en beoordeel de kwaliteit van je adem. Ruik je niet zo fris uit de mond? Dan hebben we hier een aantal tips.

 

Beste Tips tegen slechte adem

  • Koop per direct een tongschraper! De achterkant van je tong is meestal ruw van aard, en daarom een perfecte plek voor tongbacteriën. Deze witgele plaquelaag veroorzaakt bij zo goed als alle patiënten een slechte adem. Bij een enkeling is een onderliggende medische ziekte de oorzaak van slechte adem. Onderschat het effect van een vieze achterkant van de tong nooit! Al een klein beetje tongviezigheid heeft een groot nadelig effect op de frisheid van je adem.
  • Tandenstoken en flossen. Vaak zit er tussen je tanden en kiezen hele kleine ruimtes waar ook de tandenborstel niet goed bij kan. Hier hopen zich bacteriën op die zwavelgassen produceren. Net als de plak op je tong kan al een klein beetje tandplaque tussen je kiezen een onwijs slechte adem bezorgen. Zorg er dus voor dat je iedere dag met een drie hoekige tandenstoker, de plak tussen de tanden wegstookt. Daarnaast voorkom je gaatjes. Ook gaatjes kunnen een nare reuk afgeven omdat er bacteriën in gaan zitten.
  • Van de middelen die in de drogisterij te koop zijn, zijn de mondwaters van Halita en van Tetrobreath de enige tips waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze werken tegen vieze ademreuk. Mondspoeling waarin alcohol zit, kan men beter vermijden omdat ze schade aanrichten aan je tanden. De mondspoeling van Tetrobreath bevat stoffen die de bacteriën die slechte gassen veroorzaken afbreken.
  • Een uitstekende tip om de slechte adem te verhelpen is het op gang brengen van je speekselaanmaak in je mond. Door kauwgom ( zonder suiker ) te kauwen en door veelvuldig water te nuttigen blijft je mond gevrijwaard van zwavelgassen. Het speeksel werkt namelijk geur-neutraliserend en spoelt viezigheid weg.
  • De monoject 412 is een spuitje om je kaakholtes en gaatjes mee schoon te spoelen. Als dit het geval is dan is een specialistische behandeling noodzakelijk,. Om tijdelijk ervoor te zorgen dat je adem fris blijft en er geen bacteriën blijven plakken is het verstandig deze plekken schoon te spoelen met de monoject 412.

Lees ook deze gerelateerde onderwerpen :

Voornaamste oorzaken slechte adem
Last van slechte adem
Oorzaken slechte adem
Slechte adem ‘s morgens
Slechte adem ochtend
Slechte adem oplossen
Slechte adem testen
Slechte adem verhelpen
Terug naar Homepage

Category: tongschrapers