Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Wat te doen als je last hebt van slechte adem (halitose)?

tongschraper tongreinigerSlechte adem, ook wel halitose genoemd, wordt veroorzaakt door bacteriën die zich achter op je tong bevinden. Deze bacteriën nestelen zich in je tongbeslag, een wit of geel laagje op je tong. Dit tongbeslag is een heerlijke plek voor de bacteriën, rijk aan voedsel en vocht. Door zich te goed te doen aan je tongbeslag produceren deze bacteriën zwavel achtige verbindingen. Deze verbindingen gaan ervoor zorgen dat je een vieze adem krijgt. Dit verschijnsel wordt halitose genoemd.

Wat kun je hiertegen doen?

Ten eerste is het goed om te weten dat een goede mondhygiëne erg belangrijk is ter voorkomen van slechte adem. Ook is dit belangrijk om andere kwalen tegen te gaan, zoals bijvoorbeeld amandelstenen, wat ook een oorzaak van slechte adem kan zijn! Een goede mondhygiëne kun je bewerkstelligen door regelmatig je tanden te poetsen (2-3 keer per dag) en je tong te schrapen (2 keer per dag).

Verder is het goed om je mond te spoelen met alcoholvrij mondwater (gewoon mondwater kan het probleem ook juist groter maken). Ook flossen kan uiteindelijk bijdragen aan het verbeteren van de adem.

Het is eigenlijk erg vreemd dat deze zaken niet allemaal even normaal zijn als je tanden poetsen, want ze zijn allemaal even belangrijk en nuttig als het tanden poetsen om bij te dragen aan een goede mondhygiëne. Dit heeft niet alleen een gunstig effect op de frisheid van je adem, maar ook op je gezondheid in het algeheel.

 

Category: tongschrapers