Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Mondwater kopen? | 5 weetjes over mondspoeling!

Mondwater kopen.

Voordat je een mondwater koopt of online gaat bestellen wees je er dan van bewust dat niet alle mondwaters dezelfde resultaten boeken. Daar komt bij dat sommige stoffen in mondspoelmiddelen gevolgen kunnen hebben voor de orale gezondheid. Met name cetylpyridinechloride, alcohol en sodium lauryl sulfaat zijn bestanddelen die door veel specialisten in twijfel worden getrokken.

Cetylpyridiumchloride

Cetylpyridiniumchloride veroorzaakt een bruine verkleuring van de tanden. CPC vervangt alcohol en is antiseptisch. Het bedrijf Cresti n Amerika (dat CPC in haar mondwaters deed) kreeg duizenden klachten binnen van consumenten en bood vervolgens professionele reinigingsbehandelingen aan.

Cetylperidiniumchloride reageert namelijk met bepaalde soorten voedsel waardoor het aanslag op de tanden veroorzaakt. Door ‘s avonds te spoelen heb je een stuk minder kans op tandaanslag, omdat CPC niet meer in aanraking komt met eten. Dit zelfde geldt voor chlorinedioxide.

Alcohol

Alcohol zit in vrijwel alle mondwaters vanwege haar antiseptische, conserverende en bindende krachten. Toch is het zeer aanbevolen spoelingen met alcohol te vermijden omdat ze in verband worden gebracht met een verhoogde kans op mondkanker. Daarnaast zorgen ze voor een stagnatie van de werking van je speekselklieren, waardoor je mond uitdroogt. Een droge mond is funest voor de gezondheid van je mond. Kijk hier voor het beste mondwater zonder alcohol.

Droge mond

Onder andere alcohol veroorzaakt een droge mond, maar er zijn nog meer gewoonten of aandoeningen die de speekseltoevoer een halt toe kunnen roepen. Onder andere medicijngebruik, door de mond ademhalen, radiotherapie of door vochttekort. Speeksel is onmisbaar voor een optimale mondflora dus wanneer het ontbreekt, kan dit veel problemen ontketenen zoals slechte adem, een witte tong, cariës en tandvleesontstekingen.

Beste mondwater bestellen

De juiste mondwater kopen kan eenvoudig zijn. Kies ten alle tijden voor een mondwater die een zuurstofrijke omgeving creëert, waarin speekselklieren gestimuleerd worden. Mondwaters die bestaan uit sodium chlorite (niet te verwarren met sodium chloride), voegen zuurstof toe. Deze gepantenteerde formule vind je alleen terug in Oxyd8 mondwater en PerioTherapy mondwaters. Lees hier alles over mondwater kopen.