Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Slechte adem testen

Wat zijn goede manieren om slechte adem te testen?

Omdat we zelf niet kunnen beoordelen hoe het is gesteld met onze ademgeur, omdat we onze eigen geur als normaal beschouwen, zit er niets anders op dan de adem te gaan testen. In dit stuk gaan we in op de vragen wat de meest betrouwbare middelen zijn en hoe we het beste onze geur van de adem kunnen gaan meten.


Gassen en sulfides uit de mond testen

Ten eerste is het handig om te weten dat er vier verschillende sulfides uit onze mond komen. Sulfides zijn gassen die ontstaan om verschillende redenen. De ene sulfide ontstaat door bijvoorbeeld tongplak en de andere door bijvoorbeeld een leveraandoening dat via de longen via de mond naar buiten treedt. De halitoloog in het ziekenhuis, een duur woord voor een specialist op het gebied van slechte adem kan verschillende gassen herleiden met een speciaal instrument. Als de oorzaak van slechte adem ligt in de mond dan zal de halitoloog zelf het probleem trachten te verhelpen. Geven een de sulfides andere oorzaken aan dan word je doorgestuurd naar andere arts.

 

Thuis je adem testen met een adem tester van Tanita.

Natuurlijk heb je er weinig behoefte aan naar het ziekenhuis te gaan om je adem te testen. Daarom is er in Amerika een tester ontworpen waarbij je thuis je adem kunt testen. Deze tester reageert op geuren en gassen die ontstaan vanuit de mond en dus niet geuren van slechte adem door onderliggende medische redenen. Door simpel in het roostertje te blazen en even te wachten kun je in no time het resultaat zien. De tester geeft in 5 verschillende stadia de ademkwaliteit weer. 1 = frisse adem en 5 = zeer slechte adem. Altijd handig om te weten voordat je op date gaat!

 

Andere goede manieren van testen?

Er zijn nog andere manieren om je adem te testen. Lik eens over je pols en laat het drogen. Ruik er vervolgens aan. De kans is aanwezig dat je adem stinkt en dat komt doordat je aanslag op je tong hebt. Deze geur is erg sterk en het is dan ook belangrijk om je tong schoon te maken met een tongschraper.

 

Vraag je partner om je adem te ruiken.

Een zeer betrouwbare test is natuurlijk door het op de man af te vragen aan iemand die je vertrouwt. Hopelijk heeft diegene dan ook het lef om eerlijk te zijn wanneer je adem slecht is. Zorg er in ieder geval voor dat je tong gevrijwaard is van tongplaque, dan kan jou eigenlijk niets gebeuren!

Category: tongschrapers