Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Slechte adem ochtend – Iedereen heeft het

Slechte adem ochtend

Ieder individu in de wereld heeft last van slechte adem in de ochtend. Hoe verstandig je ook bent geweest door het broodje shoarma tijdens het avondeten aan je voorbij te laten gaan en ook al drink je géén koffie en poets je je tanden iedere dag 20 keer, slechte adem in de morgen heb je!


Hoe ontstaat slechte adem in de ochtend?

Wakker worden met een stinkende mondgeur kan erg genant zijn, zeker als je net bij je eerste date bent blijven slapen. Maar kijk er niet van op dat je date net zo goed last heeft van een onwelriekend geurtje uit zijn mond en je hoeft je dus nergens voor te schamen. Als we slapen, dan zijn onze speekselklieren in rust en wordt er dus geen speeksel gefabriceerd. Speeksel zorgt ervoor dat de conditie van onze mond op peil blijft en werkt neutraliserend tegen de geur die wordt geproduceerd door anaerobe bacteriën in de mond. Anaerobe is een moeilijke benaming voor “geen zuurstof.” Deze bacteriën functioneren dus het best in een gebied waar weinig tot géén zuurstof is. Speeksel zorgt er ook voor dat er zuurstof in de mond komt en schakelt mede daardoor de verkeerde bacteriën uit. Op het moment dat speeksel uitblijft ontstaat er dus een slechte adem.

 

Mondademhaling zorgt voor ochtend halitose

Mensen die ’s nachts ademhalen door de mond, of veel snurken veroorzaken daarmee voor een voortdurende ademstroom door de mond. Hierdoor wordt de mond erg droog en zullen de anaerobe bacterién flink tekeer kunnen gaan. Je kunt hier dus in principe niet zoveel aan doen, behalve er voor zorgen dat je ’s morgens de speekselproductie snel op gang brengt.

 

Middel tegen slechte adem in de ochtend?

Om een slechte adem in de ochtend te verhelpen kun je het beste direct naar de kraan sprinten en water drinken en ontbijten zodat je de speekselproductie goed op gang brengt. Daarnaast is het nog veel belangrijker om zo snel mogelijk je tong te schrapen en te ontdoen van witte plak. Op de achterkant van je tong zitten vele bacteriën die in vrijwel alle gevallen voor een slechte adem zorgen. Een uitstekende tongreiniger die je hier voor kunt hanteren is Orabrush. Deze schraapt gemakkelijk alle witte plak en bacteriën van je tong.

 

Juiste stappenplan tegen ochtendadem?

  • Drink voldoende water
  • Neem een goed ontbijt
  • Schraap je tong met Orabrush
  • Spoel alle mondbacteriën weg met een mondwater zoals bijvoorbeeld OxyFresh of Oxyd8, een mondwater waar geen alcohol in zit
  • Neem suikervrije lozenges met xylitol zoals DR Katz lozenges en Kaux Kauwgom

 

Category: tongschrapers