Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Slechte adem kun je oplossen

Kun je slechte adem oplossen?

Maar natuurlijk, en vaak is een simpele oplossing om vieze mondgeur te verhelpen al genoeg. Uiteraard zijn hier verschillende middelen voor , maar Orabrush helpt in vrijwel alle gevallen. Meer informatie over de Orabrush vind je hier

Oorzaken van slechte adem

– De oorzaak van slechte adem ligt in vrijwel alle gevallen achter op de tong

Eerst is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Oorzaken van slechte adem kan iets medisch zijn , zoals bijvoorbeeld een niet goed sluitende spier van de maag, maar meestal is de oorzaak te vinden in de mond. Onder meer door het onvoldoende reinigen van het gebit, de tong, verschillende soorten voedsel en medicijngebruik. Bepaalde gebruiken kunnen een droge mond veroorzaken. Als de mond niet genoeg speeksel aanmaakt krijgen bacteriën vrij spel en zul je al gauw uit de mond ruiken.

Slechte adem oplossen met Orabrush

Omdat slechte adem in bijna alle gevallen ontstaat door bacteriën op de tong raden wij je aan Orabrush te gebruiken om de slechte adem zo effectief mogelijk te verhelpen.


Ook is het goed voor uw adem zorg te dragen voor de algehele conditie van het gebit. Tandenpoetsen, flossen, tandenstoken en twee keer per jaar een bezoek brengen aan de tandarts hoort bij het hebben een lekker ruikende adem.

Slechte adem verhelpen door een tongschraper

Tongschrapen doe je voor het tandenpoetsen, als je namelijk eerst tandenpoetst en daarna de tong schraapt zullen de bacterien weer tussen uw tanden gaan zitten. Schraap de tong nooit met een tandenborstel, deze zal na een paar keer de structuur van uw tong nog meer relief geven waardoor nog meer bacterien voor een slechte adem zullen zorgen. Voor het slapen is tongpoetsen en tandenpoetsen essentieel. De speekselvorming is tijdens het slapen minimaal. Bacterien hebben dan vrij spel. Als je zoveel mogelijk van deze kleine boosdoeners voor het slapen uitschakelt, zal slechte adem veel minder snel een kans krijgen.

Speeksel lost slechte adem op

Genoeg speeksel in de mond is belangrijk voor de gezondheid van de mond. Speeksel heeft belangrijke functies zoals het in balans houden van de zuurtegraad waarmee tandplak en schadelijke stofjes via het voedsel worden verbannen.Tandplak en zuur kunnen bijdragen aan slechte adem en een slechte conditie van het gebit. Stimuleer de productie van speeksel door veel water te drinken en te kauwen op suikervrije kauwgom. Tandenstoken en flossen kunnen stinkende adem verhelpen. Voedseldeeltjes die blijven steken kunnen na verloop van tijd gaan stinken. Tandenstoken hoort naast het reinigen van de tong en het gebit evengoed bij de dagelijkse mondverzorging.

Lees ook deze gerelateerde onderwerpen :

Voornaamste oorzaken slechte adem
Last van slechte adem
Oorzaken slechte adem
Slechte adem ‘s morgens
Slechte adem ochtend
Tips tegen slechte adem
Slechte adem testen
Slechte adem verhelpen
Terug naar Homepage

Category: tongschrapers