Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Wat is de echte oorzaak van slechte adem?

Wat is de oorzaak van slechte adem?

Intra orale oorzaken

De meeste oorzaken van slechte adem kun je herleiden in de mond en dus niet in de maag of bijvoorbeeld darmen. Als de halitose komt door de bacteriën die zich in de mond vestigen heet dit een intra orale oorzaak.


Extra orale oorzaak

Stel dat de oorzaak van jouw onwelriekend geurtje uit de mond zou komen door een medische oorzaak dan noemen we dit een extra orale oorzaak. Meestal is kampen met slechte adem dan ondergeschikt aan de andere klachten die je hebt, en zul je je waarschijnlijk om andere zaken drukker maken dan om het feit dat je adem stinkt.

 

Anaerobe bacteriën

Anaerobe bacteriën in de mond is met zekerheid de meest voorkomende oorzaak van slechte adem. Anaerobe betekent : zonder zuurstof. Deze kleine vervelende organismen opereren het liefst in droge gebieden zonder zuurstof en zijn dus in optimale staat bij een droge mond.

 

Anaerobe micro organismen en kleine pockets

Deze micro organismen vestigen zich het liefst tussen de kleine ruimtes van je tong, eventuele gaatjes en eventuele crypten van je amandelen. Je komt hier meestal met je tandenborstel niet goed bij en daarom zul je goed moeten poetsen met een tongschraper, flosdraad en tandenstokers, of de monoject 412. Als je mondgeur overeenkomt met die van rotte eieren is het een teken dat bacteriën een containerschip gevuld met waterstof sulfide hebben kunnen produceren. Deze sulfides zorgen onherroepelijk voor slechte adem. Deze bacteriën vermorzelen cellen, eiwitten en lichaamsvloeistoffen . Als dit gaande is, scheiden deze organismen stinkende geuren af. Dit zorgt voor een zeer penetrante reuk en kán zelf ruiken naar ontlasting.

 

Tongschrapen

Schraap je tong zo goed mogelijk met een tongreiniger, zoals bijvoorbeeld The Orabrush. Je kunt bij een Orabrush ook een ontsmettende tonggel bestellen, zodat je effectief alle bacteriën van je tong haalt. In 91% van de gevallen is slechte adem daarmee verholpen.

 

Aanmaak van Speeksel

Speeksel heeft een positieve werking op de gezondheid van onze mond, doordat spuug veel zuurstof bevat. Zuurstof is nu nét iets waar de vieze anaerobe bacteriën geen baat bij hebben en zullen dus verdwijnen bij voldoende speekselaanmaak. Omdat de anaerobe bacteriën normaal gesproken vieze geur afscheiden is het zeer verstandig om je speeksel proces op gang te brengen.

 

Andere bewezen middelen zijn: DR Katz  lozenges, Oxyd8 en Oxyfresh.

 

Bezoek een specialist

Uiteraard is het verstandig meerdere keren per jaar een bezoek te brengen aan een tandarts, mondhygiënist of halitoloog als je maar niet van je slechte adem afkomt en je denkt de oorzaak niet te verhelpen is met een tongschraper. Vaak zit het probleem dan in je keelholtes, zoals bijvoorbeel je amandelen. Je kunt er dan voor kiezen om je amandelen te laten verwijderen.

 

Category: slechte adem