Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Zo verhelp je een slechte adem! 5 Slimme trucs

Hoe kun je slechte adem verhelpen? 5 tips op een rij.

Slechte adem is in veel gevallen redelijk eenvoudig te verhelpen met een tongschraper. Het komt vaker voor dat het probleem van slechte adem ligt in de mond en heeft gelukkig niet zo snel een achterliggende medische oorzaak zoals gezondheidsproblemen. Als je denkt dat de oorzaak niet in de mond ligt, is het daarom zeer raadzaam te achterhalen of er een onderliggende ziekte om de hoek is komen kijken. Om dat te kunnen verhelpen moet je altijd een specialist bezoeken.

Welk 5 tips verhelpen slechte adem?

  • Gebruik ten alle tijde een tongschraper, Orabrush heeft laten zien zeer grondig tongplak te kunnen verwijderen. Een Gele coating op de tong zorgt altijd voor een onfrisse mondgeur.
  • Drink voldoende water en thee. Water spoelt viezigheid weg, legt een slot op de maag en bevordert de aanmaak van speeksel. Speeksel is op zijn beurt weer zeer behulpzaam in het verhelpen en onschadelijk maken van vunzige stankgeurende bacteriën.
  • Nog een manier om slechte adem te verhelpen is het gebruik van mondwater zonder alcohol. Mondwater spoelt de vieze bacteriën weg en stimuleert de enzymen die zorgen voor een natuurlijke balans in de mond. Let op, mondwaters die wel alcohol bevatten kunnen leiden tot meer slechte adem, tandverkleuring en mondbranden. Kies liever voor spoelingen met active oxygen zoals Oxyd8 en Oxyfresh.
  • Probeer te voorkomen dat er gaatjes, pockets of problemen met tandvlees zijn. Op deze plekken gaan namelijk stinkende bacteriën vestigen en de tandenborstel kan daar niet goed bij. Men mag niet onderschatten dat zelfs een klein beetje bacterie voor een penetrante slechte adem kan zorgen.
  • Vieze bacteriën voeden zichzelf met suikers, probeer dus zoveel mogelijk voedsel met suiker te vermijden om je van je slechte adem te ontdoen. Baksoda wil ook wonderen verrichten tegen slechte adem.

Het verhelpen van slechte adem is bij jongeren vrij simpel door het schoonmaken van de tong. Bij ouderen wordt het al iets lastiger omdat de oorzaak vaak medisch van aard is. Hoewel bij ouderen de oorzaak van slechte adem vaak wat lastiger is in te schatten, blijkt dat ook bij hen de reden van slechte adem tongplak achter op de tong is. Ook aan hen wordt aangeraden een goedwerkende tongschraper zoals Orabrush te gebruiken. Daarnaast helpen middelen tegen monddroogheid bij ouderen de slechte adem te verminderen. Denk aan producten zoals Kaux, Dr Katz lozenges en GeCe gel.

Category: slechte adem