Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Aanslag op de tong? Witte, gele of bruine aanslag op de tong behandelen.

tong beslagAanslag op de tong is erg vervelend en oogt onverzorgd. Het veroorzaakt tevens een onfrisse mondgeur.

Waarom hebben we eigenlijk aanslag op de tong ?

Tongaanslag is te wijten aan het gegeven dat de coating van de tong niet geheel vlak is. Het gevolg van de reliëfachtige structuur van de tong is dat bepaalde bacteriën zich daar vestigen. Deze bacteriën zijn op zoek naar eiwitten die binnen komen via het voedsel. De eiwitten worden afgebroken en tijdens dit proces komt er een onwelriekende geur vrij. Uiteindelijk gaat dit gepaard met slechte adem.

Witte of gele aanslag op de tong gaat meestal samen met een vieze smaak in de mond. Tongpapillen zijn niet meer in staat verschillende smaken goed van elkaar te onderscheiden. U kunt dus stellen dat een gele of een witte coating op de tong voor 100% te wijten is aan bacteriën.

Maar bacteriën zijn toch van belang voor een gezonde mond?

Absoluut waar, echter de goede bacteriën zitten in het speeksel. De verkeerde bacteriën blijven achter tussen de tongribbels. Voor een gezonde mond is het dus van belang om de witte tongaanslag te behandelen. Dat gaat zeer gemakkelijk met een tongborstel. Een tongborstel is een handig schrobbertje om de bacteriën van de oppervlakte van de tong te verwijderen. Een zeer populaire en uiterst effectieve methode voor het verwijderen van tongbeslag is The Orabrush in combinatie met een desinfecterende tong gel. Uit onderzoek blijkt dat na een aantal dagen het witbeslag zichtbaar verdwenen is. Op deze website kun je Orabrush bestellen .

Samengevat kunnen we aannemen dat gele , witte, of bruine aanslag op de tong:

  • Te wijten is aan een grove tongstructuuur waarin zich bacteriën vestigen
  • Gemakkelijk te verhelpen is met een tongreiniger
  • Het meeste effectief te behandelen is met een tonggel en een tongborstel als combinatie
  • Het beste te bestrijden is met Orabrush

 


Category: tongschrapers