Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

De gevolgen van zwarte tongaanslag

Een zwarte tong, ook wel een haartong genoemd, is een bijzonder vervelende aandoening die veroorzaakt wordt door enkele verschillende factoren. Het is voor degene die er last van heeft vaak vervelend en kan ervoor zorgen dat de persoon zich minder op zijn gemak voelt in het openbaar. Het klinkt echter erger dan het lijkt en er zijn over het algemeen geen serieuze gevolgen van een zwarte tong.


Wat is een zwarte tong precies?

Een zwarte tong is gewoon een normale tong, alleen zit er een bepaalde aanslag op. Dit begint vaak klein met een laagje wat zich achterop de tong opbouwt, dit kan enigszins op een bepaalde vorm van begroeiing lijken, vandaar haartong. In de vroege fases is het vooral te zien door de kleur van de tong die veranderd, en het laagje wat zich achterop de tong opbouwt. De kleur van de laag die op de tong ligt zorgt ook voor de benaming, er is dan vaak sprake van een witte of een zwarte tong. De kleur van het laagje kan verschillende door wat voor eten er genuttigd wordt en welke bacteriën een rol spelen in het proces.

 

Hoe krijg je een zwarte tong?

Mensen eten en drinken de hele dag door, dit zijn allerlei verschillende stoffen en bacteriën die wij binnenkrijgen en deze laten uiteraard hun sporen achter. Het eet- en drinkproces zorgt ervoor dat de tong steeds weer een laagje cellen kwijt raakt, en vervolgens wordt deze laag cellen weer aangemaakt. Wanneer dit proces verstoord wordt kan het zo zijn dat er een laagje opbouwt op de cellen, en dit laagje noemen wij dan een zwarte of witte tong. Hier zijn veel verschillende oorzaken van, de belangrijkste oorzaak is toch wel een slechte mondhygiëne. Zorg er daarom altijd voor dat je ten eerste goed poetst, na het poetsen de tanden goed flost en vervolgens spoelt. Het lijkt misschien omslachtig, maar dit soort problemen wil je liever voorkomen dan verhelpen. Daarnaast kan veel koffie drinken ervoor zorgen dat de tong zwart wordt, eveneens roken.

 

Hoe ga ik een zwarte tong tegen?

Om een zwarte tong tegen te gaan is het belangrijk om eerste te kijken naar waar het probleem ligt. Wanneer men weet dat hij of zij niet goed poetst is het belangrijk om dit als eerste te verbeteren. Wordt er bijzonder veel koffie gedronken? Dan is het verstandig om te proberen te minderen, hetzelfde uiteraard wanneer er veel gerookt wordt. De oorzaken van een zwarte tong liggen uit elkaar, voor de één is het niet hetzelfde als voor de ander en daarom is het belangrijk om goed naar de gewoontes te kijken. Veel mensen die gevoelig zijn voor dit probleem gaan ook één of twee keer per jaar naar de mondhygiëniste, deze kan helpen met het gebit in goede staat te houden en ervoor zorgen dat bijvoorbeeld tandplak geen rol kan spelen.

Category: tongschrapers