Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Halitose oorzaken

Wat zijn de oorzaken van halitose?

30% van de bevolking heeft permanente halitose. Het overige deel van Nederland heeft zo af en toe last van een stinkende mond, maar dit valt niet onder de chronische vorm van ademgeur. Als we deze cijfers vergelijken met de rest van de wereld, scoort Nederland zeer hoog. In Amerika heeft slechts 10% van de mensen last van halitose en dat komt omdatAmerikanen vanaf de geboorte al gewend zijn hun tong te reinigen. In Nederland is het belang van tongreinigen nog vrij onbekend.

Wat zijn de belangrijkste redenen van het hebben van halitose?

Er zijn een aantal oorzaken te benoemen waarom mensen last hebben van stinkende ademgeur, die we in dit artikel gaan omschrijven. De bronnen van halitose kunnen we indelen in 2 categoriën, namelijk de orale en de niet orale oorzaken. Professoren hebben ontdekt, dat bij zo goed als alle personen die last bleken te hebben van een vieze geur uit de mond, 90% daarvan zijn oorzaak vindt in de mond. De overige niet orale – oorzaken komen voort uit de longen en bijvoorbeeld darmen, en niet uit de maag zoals velen beweren. Deze oorzaken hebben medische redenen die zelden voorkomen. Heb je toch een vermoeden dat de slechte adem voortkomt uit de longen of darmen, dan is het zeer raadzaam zo spoedig mogelijk een halitoloog of een arts te bezoeken.

Welke oorzaken komen vanuit de mond?

De superieure oorzaak van halitose ligt achter op je tong, stinkende bacteriën vertoeven zich daar bijzonder graag. Ze klampen zich vast in de kiertjes en haartjes en breken daar allerlei voedselresten en eiwitten af. Op het moment dat ze hier druk mee zijn scheiden ze bepaalde gassen af, die zorgen voor een erg stinkende adem. Al een heel klein beetje bacterieplak op de rug van je tong, kan al veel schade teweegbrengen aan de kwaliteit van je adem.

Wat is de Oplossing halitose

Omdat in de meeste gevallen halitose zijn oorzaak vindt op je tong is de oplossing voorhanden. Koop een goede tongschraper, zoals bijvoorbeeld die van halita, maar nog beter een Orabrush en verwijder zo snel mogelijk alle bacteriën en witte viezigheid van je tong om flinke halitose te voorkomen.

Category: tongschrapers