Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Halitose

Last van Halitose

Wie last heeft van halitose hoeft zich daar meestal niet zo zoveel zorgen om te maken. Veel mensen die last denken te hebben van vieze adem krijgen soms ook last van psychologische klachten. Eerlijk gezegd is dat in vele gevallen erg jammer want halitose kan namelijk in 90% van de situaties eenvoudig worden opgelost.

 

Hoe kun je halitose ruiken?

Als je naar arts gaat omdat je denkt te kampen met een stinkende mondgeur, dan ruikt de arts meestal eerst zelf even. In veel gevallen vinden patiënten dit erg gênant. Artsen weten uit ervaring vrijwel precies te vertellen of de halitose komt door oorzaken in de mond, of dieper zoals bijvoorbeeld uit de longen.

Hoe kun je halitose testen?

Er zijn 2 apparaatjes waar een patiënt in moet blazen, het ene apparaatje herkent de stinkende zwavelgassen uit de mond en de ander herkent de geuren die komen vanuit de longen. Je kunt zo’n tester ook kopen voor thuisgebruik. Uit onderzoek blijkt dat deze Tanita Breath Tester erg betrouwbaar de kwaliteit van je adem weergeeft. Meestal komt de stank uit de holtes van de mond. En in 90% van de gevallen komt de stank doordat er bacteriën opgehoopt zijn op je tong. Deze vorm van halitose is gemakkelijk op te lossen door middel van een tongreiniger. Een erg goede tongschraper is Orabrush.

Psychologische problemen

Slechte adem is al sinds een eeuwigheid taboe en een onderschat probleem. De getroffenen kunnen lange tijd afgezonderd leven, durven niet het leven te delen met een partner en werk waarbij ze veel in contact komen met anderen wordt het liefst zoveel mogelijk vermeden.

Wat is de allerbeste remedie tegen halitose?

De kans op halitose neemt toe naarmate je ouder wordt. Het komt ook veel bij kinderen voor. De oorzaak ervan ligt zo goed altijd op de tong of in je tandvlees. De allerbeste remedie is tongschrapen ( met bijvoorbeeld Orabrush ,tandenpoetsen, flossen, stoken en spoelen met een goede mondwater zonder alcohol.

Wat zijn zinloze middeltjes tegen stinkadem

Het vreemde is dat maar erg weinig specialisten weten dat halitose vrijwel nooit uit de maag kan komen. Vele patiënten doen vervelende maagonderzoeken en slikken zelfs jarenlang medicatie. En dat heeft praktisch geen zin. Daarnaast eten mensen de hele dag pepermuntjes, kauwgom en smints terwijl dat hooguit voor een aantal minuten de geur een beetje maskeert, maar nooit de kern van het probleem aanpakt.

Category: tongschrapers