Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Hoe tongreinigen bijdraagt aan een betere gezondheid

Tongreinigen voor een gezonder lichaam

Dat het poetsen van de tanden noodzakelijk is weet iedereen wel. Dat ook het reinigen van de tong bevorderlijk is voor de gezondheid is nog wat minder bekend. Toch is het om verschillende redenen ook heel goed om de tong regelmatig schoon te maken. Hieronder worden 10 redenen gegeven waarom tongreinigen zo belangrijk is:

  1. Het reinigen van de tong zorgt voor een frisse adem. Op de tong kan namelijk aanslag met bacteriën vormen die zorgt voor een vieze adem. Door deze aanslag van de tong te schrapen wordt een onaangename geur voorkomen.
  2. Niet alleen de geur, maar ook de smaak in de mond is beter als de tong schoon is. Bacteriën en voedselresten kunnen namelijk ook een vieze, onprettige smaak veroorzaken.
  3. Het tongbeslag kan de smaakpapillen (deels) afdekken, waardoor de smaak wordt verminderd. Men kan eten dan minder goed proeven. Door de tong schoon te maken smaakt het eten dus ook beter.
  4. De bacteriën die zich op de tong bevinden verplaatsen zich door de mond en kunnen tandplak vormen. Als deze tandplak niet goed wordt verwijderd, dan kan het tandvlees ontstoken raken. Ook kunnen er gaatjes in het gebit ontstaan. Een schone tong beschermt dus ook de tanden en het tandvlees.
  5. Tandplak kan dus zorgen voor ontstoken tandvlees, maar de ontsteking kan op zijn beurt ook weer zorgen voor meer activiteit bij de bacteriën. Zij ontleden namelijk het bloed dat vrijkomt door de ontsteking, waarbij zwavelverbindingen vrijkomen. Dit irriteert dan weer de tanden en het tandvlees. Het proces werkt dus in een cirkel.
  6. Aanslag op de tong zorgt ervoor dat de tanden langer last houden van zuuraanvallen na het eten. Het tandglazuur wordt hierdoor meer aangetast, wat weer tot cariës (gaatjes) kan leiden.
  7. Een schone, roze tong ziet er simpelweg gezonder en mooier uit. Het oog wil immers ook wat.
  8. Een schone mond heeft ook een gunstig effect op de spijsvertering. Deze begint namelijk al in de mond. Speeksel breekt voedsel af. In een schone mond komt meer speeksel vrij tijdens het eten, waardoor de spijsvertering beter op gang komt.
  9. Een gezonde mond is belangrijk voor de algehele gezondheid. Er zijn aanwijzingen dat een slechte mondhygiëne een rol speelt bij aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en onvruchtbaarheid. Door goed voor de mond te zorgen kan de kans op deze aandoeningen wellicht worden verkleind.
  10. Een gezonde mond en tong zorgen voor een zelfverzekerder gevoel. Een vieze adem kan erg onzeker maken in sociaal contact, evenals verkleuringen van de tong. Sommige mensen gaan door een slechte mondhygiëne sociaal contact vermijden of durven niet goed meer te lachen. Dat is natuurlijk zonde, zeker omdat de klachten meestal simpel te verhelpen zijn.

Wist je dat:

Er verschillende middelen zijn die tongbeslag eenvoudig wegnemen:

In Amerika is de Orabrush erg populair, tezamen met de powerdrops tongue, DR Katz Lozenges, Oxyd8 Mondspray en Oxyfresh spoelmiddel. Allen dragen zij bij aan een schonere tong. De meeste van deze producten zijn te bestellen op bol.com en Frisseademshop.nl.

Category: tongschrapers