Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Last van een stinkende adem?

Last van een stinkende adem

Een stinkende adem kan je isoleren. Het is bijzonder vervelend als je last hebt van een stinkende adem. Van stinkende adem daalt je zelfvertrouwen en probeer je intieme situaties zoveel mogelijk te vermijden. Stinkende adem is in principe in de meeste gevallen gemakkelijk op te lossen. Slechts zelden heeft het een medische oorzaak. Praktisch altijd ligt de oorzaak in de mond.

 

Naast de opties dat stinkende adem komt door een droge mond, medicijngebruik, onvoldoende tandenpoetsen en gekruid voedsel is het in negen van de tien keer te wijten aan onvoldoende verzorging van de tong.   Nummer 1 oorzaak is een vieze tong. Nummer 2 is het te weinig aanmaken van speeksel.

Stinkende adem verhelpen

Vieze adem kun je het beste verhelpen met een tongreiniger. Bacterien op de tong produceren een zwavelproductie dat zeer slecht kan ruiken. De meest gebruikte tongschraper van het moment is The Orabrush.

Ook is het belangrijk om je speekselproductie goed op peil te houden. Drink voldoende water en neem suikervrije kauwgom zodat de mond niet uitdroogt. Een droge mond zorgt voor slechte adem.  Bijna nooit komt het voor dat stinkende adem komt door de maag. Mocht dat wel zo zijn dan is het verstandig om een arts te bezoeken.

Wat kan ik direct doen tegen een stinkende adem?

  • Gebruik Orabrush Tongschraper
  • Flossen
  • tandenpoetsen
  • Water drinken
  • Suikervrije kauwgom kauwen
  • Gezond eten
  • Voldoende beweging
  • Vezelrijk voedsel

Vieze adem tegengaan

Als je er zeker van bent dat je tong goed is schoongemaakt, probeer dan een manier te vinden om voldoende speeksel aan te maken. Dat kan bijvoorbeeld door kauwgom te eten en voldoende water te drinken. Speeksel zogt voor een juiste zuurtegraad in de mond en voorkomt allerlei kwaaltjes die kunnen ontstaan in het gebit. Vaak als we eten komen er ook verkeerde stoffen binnen die niet goed zijn voor onze gebits huishouding. Speeksel zorgt er tevens voor dat alle schadelijke invloeden van buitenaf worden aangepakt.

Tandplak kan op den duur ook zorgen voor stinkende adem. Het is raadzaam iedere dag uw tanden te stoken om ook de bacteriën tussen de tanden weg te halen die normaal gesproken niet bereikt worden met de tandenborstel. Als tandplaque niet wordt weggehaald kan dit uiteindelijk resulteren in vies ruikende adem.

Category: tongschrapers