Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Is chloorhexidine een goed mondwater tegen slechte adem?

Mondwater met Chloorhexidine tegen slechte adem

Spoelmiddelen die chloorhexidine bevatten zijn een van de weinige middelen die echt bewezen hebben te helpen tegen een slechte adem. Het wordt daarnaast ook aangeraden bij paradontitis. Een manier om slechte adem te bestrijden is het doden van de bacterie die het veroorzaakt. Mondbacteriën scheiden voortdurend zwavelgeuren af die ze onttrekken uit allerlei stoffen in de mond. Chloorhexidine is zeer capabel om bacteriën uit te schakelen, maar heeft ook nadelen!


Wat doet chloorhexidine

Bacteriën in de mond bevatten cellen die zich voortdurend proberen te vermenigvuldigen. Als je al een klein beetje spoelt met chloorhexidine dan kan de bacterie zich niet uitbreiden. Een scheikundige reactie zorgt ervoor dat de samenstelling van de bacterie wordt afgebroken en zelfs kan worden vernietigd.

 

Bacteriedodend mondwater

Gebruik je veel chloorhexidine dan kun je de stankveroorzakende micro organismen dus compleet uitschakelen. Het werkt tegen gramnegatieve en grampositieve micro-organismen, maar ook schimmels zullen worden verpletterd. Dit goedje verbreekt de disulfide verbindingen ( stinkgeur ) van eiwitten in de mond en verstoord daarmee ook de opbouw van tandplak. Het werkt ongeveer 12 uur lang.

 

Nadelen van chloorhexidine

Je kunt er helaas ook wat problemen mee krijgen en daarom wordt aangeraden spoelmiddelen met chloorhexidine kort te gebruiken. Structureel zul je dus je slechte adem er niet mee verhelpen. Ga je vanavond op date en wil je zeker zijn dat je bacterie vrij op pad gaat, dan kun je er eens over nadenken het te gaan doen. Gebruik je het structureel dan kun je op de den duur last krijgen van tandverkleuring smaakverstoring een branderig gevoel in de mond. Kies daarom eerder voor middelen op basis van active oxygen, zinklactaat en aloe vera. Middelen zoals Oxyfresh en Oxyd8 zijn erg doeltreffend tegen ademgeur.

 

Structureel slechte adem verhelpen

De enige manier om zeker te zijn van een frisse adem is het gebruik van een tongreiniger, een goede tongreiniger is Orabrush omdat het zowel de kleine ruimtes van de tong bereikt als de oppervlakte van de tong.

Category: tongschrapers