Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Orabrush tongreiniger, design en werking

U heeft vast wel eens gehoord van The Orabrush. Doctor Bob Wagstaff is de uitvinder hiervan en heeft zijn product om de wereld te genezen van slechte adem gedeeld met ons.
Een grote social media hype is ontstaan. Nu rijst echter de vraag: Werkt het echt? Is deze tongschraper nu echt het middel tegen slechte adem?

We hebben hem getest!

Laten we het eerst over het design hebben. Het heeft de grootte van een penseel met een vierkante borsteltje op het eind. Het vierkante borsteltje heeft kleine plastic haartjes die zo tezamen de Tongreiniger Orabrush vormen. De haartjes zijn ongelooflijk zacht.

Aan de top van de Orabrush zit een plastic schrapertje. Het schrapertje is kleiner dan de borstelhaartjes zelf. Het schrapertje dient ervoor om de nare bacteri├źn van je tong af te schrapen nadat je het borsteltje hebt gebruikt.

Op de filmpjes en foto’s van deze tongreiniger op internet lijkt het schrapertje van metaal maar dat is duidelijk niet het geval.

Twee keer borstelen en daarna schrapen zou volgens het filmpje direct een schone tong moeten opleveren, maar dat is slechts deels waar. Belangrijk is namelijk om juist de achterkant van de tong goed te borstelen en te schrapen. Als de achterkant wordt genegeerd dan is de werking niet effectief. De zogenaamde Death Valley is de belangrijkste bron van slechte adem. Wanneer we deze goed borstelen en vervolgens schrapen is het verrassend om te zien wat voor nare dingen zich nestelen op de achterkant van je tong.

Category: tongschrapers