Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Slechte adem tong? 5 Tips en middelen!

Slechte adem tong

Nog niet zo lang geleden gingen medici er vanuit dat een slechte adem veroorzaakt werd door maagddarmproblemen. Tegenwoordig is inmiddels wel duidelijk geworden dat de tong de belangrijkste veroorzaker is van halitose. Halitose (of halitosis) is een term die de medische wereld gebruikt om een slechte adem te definiëren. Het achterste gedeelte van een tong is ruw en bacteriën nestelen zich gemakkelijk in de groeven daarvan. Het afval die de bacteriën uitscheiden bestaat uit (losse) zwavelverbindingen. Die zwavelverbindingen veroorzaken een vieze geur in de mond. Goed nieuws voor mensen die regelmatig uit de mond ruiken: Halitosis is goed te behandelen en zelfs te genezen!

Hoe komt het dat de tong de veroorzaker is?

Bacteriegroei achterop de tong is in vrijwel alle gevallen (85% van de gevallen) de veroorzaker van onaangename luchtjes uit de mond. Vooral de achterkant van de tong heeft een ruw oppervlak, waardoor bacteriën zich gemakkelijk hechten. Waarom is de tong de belangrijkste veroorzaker van slechte adem? Medici denken dat bepaalde bacteriën juist floreren in een te droge mond of wanneer er te weinig vast voedsel gegeten wordt. Door te kauwen op vast voedsel stimuleer je namelijk de productie van speeksel en voorkom je een droge mond. Daarnaast schuurt voedsel de aanslag weg die bacteriën op de tong achterlaten.

 

Slechte adem door tong: De symptomen

Hoe kan je zelf beoordelen of een nare geur uit je mond veroorzaakt wordt door de tong en niet door andere problemen? Een smerige adem kan inderdaad veroorzaakt worden door bijvoorbeeld tandvleesontsteking (gingiva), gasvorming in de darmen, het overmatig gebruik van alcohol of door een aandoening van de neus- of keelholte. Het klopt dat er vele veroorzakers kunnen zijn van een onfrisse adem. Echter, maar liefst 85% van de mensen die last heeft van een slechte ademgeur, moet de oorzaak bij de tong zoeken.

Een witte of bruine aanslag achterop de tong
Een vieze smaak in de mond
Slijmvorming op en in mond
Een droge mond
Branderig gevoel in de mond

 

Behandeling van halitose

Een behandeling van een slechte adem met de tong als veroorzaker, is eenvoudig. Dat wil niet zeggen dat je zonder al teveel moeite weer fris uit de mond gaat ruiken. Je moet er iets voor doen! Je verwijdert de bacteriële aanslag wanneer je de volgende stappen neemt. Blijf deze adviezen ook toepassen!

Drink veel water en beperk de consumptie van alcohol- en cafeïnehoudende dranken
Eet voldoende vast voedsel en kauw hier goed op
Activeer je speekselproductie door kauwgom te gebruiken
Schraap dagelijks je tong met een speciale tongschraper!
Spoel je mond regelmatig (en dus automatisch ook je tong) met mondwater op basis van actief zuurstof zoals Oxyfresh.

 

Algehele mond- en tongverzorging belangrijk

Naast een goede tongverzorging, neemt ook de kans op nare geurtjes af wanneer je de mond in een goede conditie houdt. Poets je gebit grondig en minimaal twee keer per dag. Voorkom met flossen dat etensresten tussen je tanden blijven zitten en gaan rotten. Laat je gebit regelmatig controleren door een tandarts.

Category: tongschrapers