Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Stinkende mond geur

Stinkende mond geur

Stinkende adem geur uit je mond kan je partner flink  tegen de borst stuiten en uiteindelijk zelfs resulteren in een relatiecrisis. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 Nederlander last heeft van de stinkende mondgeur van zijn of haar partner. Naar het schijnt hebben de meesten niet door dat ze een slechte adem uitblazen. Dat komt namelijk doordat we onze eigen geur niet ruiken, omdat we gewend zijn aan onze adem. Je wordt 24 uur per dag blootgesteld aan je persoonlijke “aroma” en bent daarom niet in de gelegenheid je adem objectief te beoordelen.

Stinkende adem door tong

Slechte adem kan op verschillende manier ontstaan, maar de grootste schuldige die we aan moeten wijzen is de tong. De tong is een ijzersterk onderdeel van ons lichaam en bepaalt voor het  grootste deel onze smaak maar helaas zorgt het ook voor slechte adem. De tong hoort normaal mooi roze van kleur te zijn,  maar bij velen van ons is de tong geel of wit-kleurig. Dit duidt op een opeenstapeling van bacteriën die bezig zijn met het afbreken van voedselresten, eiwitten en afgestorven cellen. Dit gebeuren resulteert in zwavelverbindingen die een enorme vieze geur kunnen afgeven.

Halitose is een synoniem voor vies ruikende adem

Slechte adem heet met  een chique benaming ook wel halitose. Zoals omschreven is een vieze tong het onderdeel dat we kunnen aanwijzen als de schuldige en moet daarom nodig worden behandeld. Andere oorzaken van een niet lekker ruikende ademstroom kan ook vanuit de keel komen. Soms zijn het de amandelen die ervoor zorgen dat je een vieze smaak in de mond hebt. Sommige amandelen zijn wat groter dan gemiddeld en bevatten gaatjes. Hierin kunnen micro organismen zitten die zwavelgassen uitstoten, en daarmee de kwaliteit van je adem flink omlaag brengt.

Beste middel tegen stinkende mond?

Het beste middel tegen een slechte adem is een tongschraper. Orabrush heeft bewezen erg goed te zijn in het verwijderen van bacteriën. Niet alleen de oppervlakte van de tong kun je uitstekend schoon poetsen, de haartjes bereiken ook de spleetjes van de tong, die je met het blote oog amper kunt zien.

Samengevat

  • Stinkende mond adem kan voor de partner erg vervelend zijn
  • Onwelriekende ademstroom komt voor 92% door een vieze tong
  • Een vieze tong kun je het beste behandelen met Orabrush
  • Slechte adem heet ook wel halitose

 

Category: tongschrapers