Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Vieze smaak mond slechte adem

Zorgt vieze smaak in de mond voor slechte adem?

Een vieze smaak in de mond wil niet insinueren dat je adem per definitie slecht is. Je adem kan fris zijn, ook al lijkt de smaakt iets anders te zeggen. Aan de andere kant kunnen mensen met een lekkere smaak juist wél uit de mond ruiken! In Nederland heeft ongeveer 15 tot 30% van de bevolking écht last van chronisch slechte adem. De oorzaak daarvan is vrijwel altijd een laagje bacteriën op de tong. Dit laagje kun je gemakkelijk verwijderen met een Orabrush.

Onderzoek naar visie over eigen adem en smaak in de mond

In 2011 is er een onderzoek gedaan naar mensen die dachten dat ze slechte adem hadden. Tijdens dat onderzoek werd de volgende vraag gesteld: In hoeverre denk je dat je ademkwaliteit slecht is?

10 % Gaf aan nooit last te hebben van slechte adem
11% Gaf aan soms last te hebben
14 % Gaf aan regelmatig last te hebben
34% Gaf aan vaak last te hebben
31% Gaf aan altijd last te hebben van onwelriekende adem

De meesten zeggen last te hebben van slechte mondgeur door vieze smaak. Het frappante uit dit onderzoek is dat 65% van de ondervraagden denkt vaak of altijd te kampen met slechte mondgeur. Zij gaven als reden van deze gedachte aan een vieze smaak in de mond te hebben. Uit de landelijke cijfers blijkt dat slechts 15 – 30 procent van de bevolking ook werkelijk last heeft van een vieze mondgeur. Er is dus een aanzienlijke groep dat géén problemen heeft met de adem, maar dit wel denkt te hebben. Een onreële gedachte kan gevolgen hebben in het dagelijks leven. Mensen nemen gepaste afstand tijdens de communicatie, houden hun hand voor de mond tijdens het gesprek en durven niet snel contacten te leggen. En dat allemaal vanuit de onreële angst dat ze uit hun mond ruiken.

Een vieze smaak in de mond zegt niets over de gesteldheid van je adem

Als je een vieze smaak in je mond hebt, insinueert dit niet automatisch dat je adem onfris ruikt. En omgekeerd, mensen die een frisse smaak in de mond hebben kunnen wél flink uit de mond ruiken. De smaak zegt dus niets over de adem.

Vieze tong zorgt voor een slechte adem

De situatie van de tong daarentegen wél! Als je jezelf betrapt op een vies gelig laagje aanslag op de tong, dan is het iets om je zorgen over te maken. Dit is in vrijwel alle gevallen de grootste veroorzaker van vieze adem. Zorg ervoor dat je deze plaque van je tong schrobt en dan ben je vrijwel altijd gevrijwaard! In Amerika is een tongschraper op de markt gebracht die in combinatie met een verfrissende gel alle gele troep van je tong schraapt. Deze populaire reiniger heet Orabrush.

Category: tongschrapers