Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Waarom iedereen zijn tong moet reinigen

Waarom tongreinigen?

Op de tong leven vele soorten micro-organismen. Dit is normaal en gezond. De micro-organismen kunnen echter wel bijdragen aan het ontstaan van zwavelverbindingen in de mond. Die verbindingen kunnen de oorzaak zijn van een slechte adem. Een slechte adem wordt ook wel halitose genoemd. Een slechte adem kan voor veel ongemak en onzekerheid zorgen. Het reinigen van de tong helpt om een slechte adem tegen te gaan of om deze te verhelpen.


Waarom is een tongreiniger belangrijk tegen slechte adem?

Een slechte adem kan door verschillende factoren worden veroorzaak. Een van de vaakst voorkomede oorzaken is de afbraak van eiwit in tandplak en op de tong. Onderzoek heeft uitgewezen dat de oorzaak van een slechte adem ongeveer negen van de tien keer in de mond was te vinden. In ruim de helft van deze gevallen was tongbeslag de oorzaak van de slechte adem. Dit beslag bestaat uit bacteriën en voedselresten. Vooral bij jongeren wordt halitose vaak veroorzaakt door tongbeslag. Het verwijderen van dit laagje draagt dus bij aan een verbeterde adem. Dit kan worden gedaan met een tandenborstel, maar het gebruik van een tongreiniger of tongschraper is hiervoor effectiever. Reinig de tong twee keer per dag. Dit is goed te combineren met het poetsen van de tanden.

Tip: Orabrush is 1 van de meest verkochte tongschrapers ter wereld

 

Aan welke eisen moet een goede tongreiniger voldoen?

Een goede tongreiniger moet niet alleen de aanslag weg kunnen schrapen, maar ook de bacteriën achterop de tong kunnen verwijderen. Aan de achterzijde is de tong namelijk ruwer, doordat zich daar grote papillen bevinden. Tussen deze papillen houden zich bacteriën op die vaak (mede) de oorzaak zijn van een slechte adem. Boogvormige tongreinigers zijn doorgaan minder goed in staat om ook deze bacteriën te verwijderen. Tongreiniger zijn onder andere te verkrijgen bij apotheek en drogist. Ze kunnen ook bij verschillende aanbieders online worden besteld.

 

Hoe moet men een tongreiniger gebruiken?

Reinig de tong twee maal daags met een tongreiniger of tongschraper. Doe dit vóór het poetsen van het gebit. Ga als volgt te werk:
Steek de tong zo ver mogelijk uit de mond
Plaats de tongschraper zo ver als mogelijk achterop de tong.
Oefen lichte druk uit op de tongreiniger waardoor de tong plat wordt gedrukt. De tongreiniger moet goed contact maken met de tong. Wellicht kan in het begin een kokhalsreflex ontstaan. Na enige tijd raakt men echter gewend aan het gebruik van de tongreiniger.
Trek nu de tongschraper langzaam van achteren naar voren over de tong
Spoel de tongreiniger af onder stromend water
Schraap in totaal ongeveer vijf keer over de tong. Spoel de tongreiniger tussendoor telkens af met water.
Spoel de mond na met water
Maak de tongreiniger schoon en droog en bewaar deze
Poets nu de tanden en kiezen

Voor een overzicht van de beste 10 tongreinigers klik hier

Category: tongschrapers