Tongschraper Top10? | Best Geteste Tongreiniger!

Welke tongschraper is het meest populair? Hoe kun je het beste je tong schoonmaken? Voorkom aanslag op de tong

Wat te doen tegen een stinkende adem?

Wat te doen tegen een slechte adem?

Tegen een slechte adem kun je een aantal dingen doen. Stinkende geuren uit de mond ontstaan vaak doordat speeksel niet meer in staat is de bacteriën uit te roeien. In speeksel zitten enzymen die het hart van de bacterie kapot maakt. Probeer dus de speekselaanmaak te stimuleren en dat kun je op een aantal manieren doen.

Zo ga je vieze en stinkende adem tegen in 5 stappen:

  1. Eet suikervrije kauwgom. Kauwgom stimuleert de vervaardiging van speeksel.
  2. Eet fruit. In fruit zitten enzymen die bij machte zijn de bacteriën weg te vegen.
  3. Vermijd producten die je mond uitdrogen ( xerostomie ) Voorbeelden van middelen waar je een droge bakkes van krijgt is koffie, alcohol, suikers.
  4. Vermijd producten zoals knoflook, ui en specerijen. Deze producten zorgen voor darmgassen die meestal via de longen en poriën naar buiten komen.
  5. De meeste stinkende gassen komen van de bacteriën die zich ophouden op het eerste stukje van je tong. Schraap deze bacteriën weg met tongschraper ( dit raden alle halitologen aan ) Orabrush is een handige tool om korte metten te maken met witte tongbacteriën. Witte aanslag tong verwijderen is een zeer belangrijke handeling om stinkende mondgeur tegen te gaan, omdat tongbeslag in bijna altijd de grondreden is van mensen die hier last van hebben.

 

Wat kun je nog meer doen tegen een stinkende uitademingslucht?

Uiteraard is het voor de hand liggend dat je dagelijks goed je tanden poetst. Mondwaters zijn meestal niet erg hulpbehoevend, omdat ze álle bacteriën in je mond verpletteren en daarmee de complete mondflora om zeep brengen. Ook is het raadzaam halfjaarlijks een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. Meer informatie over wat te doen tegen slechte adem

Vieze adem meten met een ademtester.

Er zijn tegenwoordig testers op de markt die kunnen meter of je last hebt van halitose. Al voor een paar tientjes kun je alvorens je de deur uitgaat zien in welk stadium je uit je mond meurt. Wel handig voor een eerste date!

Category: tongschrapers